5 boekentips van Nederlandse bodem – feelgood editie

Op zoek naar boekentips? Ontdek hier jouw nieuwste favoriete auteur van Nederlandse bodem!

Ben je op zoek naar boekentips? Nederland biedt talloze boeiende auteurs die de wereld hebben verrijkt met hun verhalen. Of je nu fan bent van klassiekers, hedendaagse romans, thrillers of non-fictie, er is voor iedereen wat wils. In deze blog deel ik 5 Nederlandse boeken tips in het genre feelgood die je niet mag missen!

1. Edwards keuze – Marijke Vos

Edwards keuze is een prachtig verhaal dat gaat over Edward Bellamy, de oudste zoon en erfgenaam van de graaf van Ridgewood, hij staat voor een onmogelijke keuze. Zijn hele leven is voor hem uitgestippeld en dus ook het huwelijk met de mooie dochter van een succesvolle zakenman. De komst van het Schotse dienstmeisje Gillian zet echter alles op zijn kop. Kiest Edward voor de plicht of volgt hij zijn hart? 

Dit boek is een onderdeel van een serie van drie boeken.

2. Huis van de herfst – Sandra Konst

Een heerlijk herfstig feelgood verhaal dat gat over de 30-jarige Lucia. Voor haar is het leven een strijd. Haar reukvermogen is verdwenen, wat haar baan in een restaurant in Venetië behoorlijk bemoeilijkt. Haar vijfjarige zoontje Vito vraagt extra aandacht, en als oppas niet mogelijk is, neemt ze hem vaak mee naar haar werk. De situatie wordt uiteindelijk ondraaglijk, vooral omdat ze regelmatig fouten maakt. Desondanks komt haar ontslag als een verrassing voor haar.

3. Alles is relatief – Marjolein Vrijenhoek

In dit feelgood verhaal gaat de 45-jarige Lara na haar scheiding met haar puberdochter en -zoon op een eenoudervakantie in de Dordogne. Onder de Franse zon herontdekt ze zichzelf en ziet ze haar kinderen opbloeien. Lara valt in de smaak bij andere single ouders en de campingbaas. Wanneer haar kinderen door hun vader worden opgehaald voor een vakantie in de Toscaanse villa, besluit Lara langer in de Dordogne te blijven. Haar roze wolk wordt echter ruw verstoord door een alarmerend telefoontje, waardoor ze voor een cruciale keuze komt te staan die haar toekomst en die van haar gezin zal bepalen.

4. Ik red me wel – Leanne Pots

Nora, een zelfstandige stadse vrouw, erft het vakantiehuisje van haar oma in Twente. Tijdens haar vier weken durende verblijf ontmoet ze de behulpzame buurman, boer Abel. Aanvankelijk weigert ze zijn hulp, maar wanneer het klussen haar te zwaar valt, schakelt ze toch zijn hulp in. Terwijl ze samenwerken, groeien er gevoelens tussen hen. Hoewel Abel geen relatie wil met een stadse vrouw en Nora überhaupt geen interesse heeft in een relatie, besluiten ze het bij een zomerromance te houden. Al snel blijkt dat dit gemakkelijker gezegd dan gedaan is.

5. De kleine theetuin in de duinen – Anne West

De nichtjes Rosa en Fleur zijn samen opgegroeid op Texel bij hun grootouders. Ze zijn samen erg succesvol en hebben al twee winkels in Amsterdam opgezet en binnenkort openen ze hun derde winkel. Eigenlijk zien beide dames hier erg tegen op. Ze waren dikke vriendinnen, maar helaas is dit niet meer het geval. Hun vriendschap en samenwerking staat op het spel en ook staat hun onderneming op de rand van de afgrond. Ze besluiten alles te verkopen en door te gaan met hun leven, ieder apart. Echter worden ze gedwongen om weer opnieuw samen te werken én hun eigen leven onder de loep te nemen en dat op Texel, de plek waar ze zijn opgegroeid. Gaat dit ze lukken?

Dit boek is een onderdeel van een serie van drie boeken.

Heb jij nog feelgood boekentips van Nederlandse bodem? Laat het mij dan weten via [email protected] of via 06-20066353. Ik zou ze graag willen lezen en een recensie over willen schrijven.

Opgelet! Boek laten recenseren?

Heb jij een geweldig boek geschreven en wil je dat dit boek graag wat meer onder de aandacht komt? Dan helpen wij jou graag! Wij lezen en recenseren het boek binnen twee weken en brengen het onder de aandacht op social media. Geïnteresseerd? Laat het ons dan weten via [email protected] of via 06 20066353