Nadorst – Marly van Otterloo

Lees hier mijn recensie over het boek ‘Nadorst’ geschreven door Marly van Otterloo. ‘Nadorst’ van Marly van Otterloo neemt je mee in de wereld van Liset, een trainer die haar best doet om haar deelnemers bewust te maken…

‘Nadorst’ van Marly van Otterloo neemt je mee in de wereld van Liset, een trainer die haar best doet om haar deelnemers bewust te maken van de gevaren van rijden onder invloed. Deze deelnemers zijn allen eerder betrapt met alcohol op achter het stuur en vandaar dat ze de cursus moeten volgen. Echter, na een chaotische lesdag krijgt het verhaal een onverwachte wending wanneer een van haar cursisten op gewelddadige wijze om het leven komt.

De setting van het verhaal is echt een van de sterke punten in het verhaal. Het geeft de lezer een kijkje achter de schermen van een specifieke situatie, namelijk de impact van alcoholmisbruik op het verkeer. Tevens krijg je als lezer de kans om te zien hoe het er tijdens zo’n cursus aan toegaat. Het brengt een heftig, uniek en hedendaags onderwerp naar voren en laat zien hoe het verleden van mensen hen kan achtervolgen, zelfs als ze proberen hun leven te beteren.

De auteur introduceert talloze personages, wat soms verwarrend kan zijn. Maar daardoor slaagt de auteur er wel in om elk personage diepgaand te beschrijven, waardoor je als lezer uiteindelijk een goed beeld krijgt van hun achtergronden en motivaties. Voor sommige lezers zal dit in het begin wat langdradig zijn.

Wat betreft de spanning had het verhaal wellicht iets meer pit mogen hebben. Hoewel er sprake is van een mysterieus element en onverwachte gebeurtenissen, ontbreekt het soms aan de spanning die je zou verwachten bij een thriller.

Het verhaal leest erg vlot weg, waardoor je als lezer moeiteloos wordt meegesleept in de gebeurtenissen.

De kracht van het boek ligt in het karakter van Liset, die gedurende het verhaal wordt geconfronteerd met de schaduwen van haar eigen verleden. Het einde sluit goed aan bij het plot. ‘Nadorst’ biedt de lezer een unieke leeservaring vol onverwachte wendingen en persoonlijke groei.

boekcover

Taal: Nederlands

Opgelet! Boek laten recenseren?

Heb jij een geweldig boek geschreven en wil je dat dit boek graag wat meer onder de aandacht komt? Dan helpen wij jou graag! Wij lezen en recenseren het boek binnen twee weken en brengen het onder de aandacht op social media. Geïnteresseerd? Laat het ons dan weten via [email protected] of via 06 20066353