De setarspeler – Anne van Zwieten

Lees hier mijn recensie over het boek ‘de setarspeler’ geschreven door Anne van Zwieten. ‘De setarspeler’ is een prachtig verhaal geschreven door Anne van Zwieten. Het verhaal gaat over Daijri…

‘De setarspeler’ is een prachtig verhaal geschreven door Anne van Zwieten. Het verhaal gaat over Daijri.
Daijri is een zachtaardige jongeman uit Koerdistan die naar Nederland is gevlucht vanuit Iran. Het is voor hem knap lastig om de heimwee naar zijn geboortedorp los te laten en zijn weg te vinden in Nederland, vooral als zijn grote liefde Zilan onder verdachte omstandigheden verdwijnt. Om zijn eenzaamheid en ware zelf te verbergen, gebruikt Daijri zijn bijzondere talent voor het maken van enorme houten kunstwerken. Tegelijkertijd vindt hij troost in het bespelen van de setar, een Perzische luit. Zal hij kansen herkennen en benutten? En zal hij Zilan terugvinden, evenals de vrijheid die hij in Nederland zocht? Dit verhaal, dat een vleugje waargebeurde gebeurtenissen bevat, speelt zich af in het pittoreske Leiden.

Het is een prachtig en uniek verhaal met levendige personages die echt tot leven komen. Ondanks de zware onderwerpen die aan bod komen, weet de auteur een delicate balans te bewaren, zodat het verhaal niet te zwaar wordt.

Vanaf de allereerste pagina word je meegenomen door een betoverende schrijfstijl die de emoties en ervaringen van Daijri op een indringende manier vastlegt. Het is alsof je zelf door de straten van Leiden dwaalt, terwijl je het innerlijke conflict van Daijri ervaart. Een absolute aanrader voor liefhebbers van meeslepende verhalen met een emotionele diepgang.

Bedankt voor het recensie-exemplaar!

boekcover

Taal: Nederlands

Opgelet! Boek laten recenseren?

Heb jij een geweldig boek geschreven en wil je dat dit boek graag wat meer onder de aandacht komt? Dan helpen wij jou graag! Wij lezen en recenseren het boek binnen twee weken en brengen het onder de aandacht op social media. Ge├»nteresseerd? Laat het ons dan weten via [email protected] of via 06 20066353