Zwarte leugens – Linda Jansma

Lees hier mijn recensie over het boek ‘Zwarte leugens’ geschreven door Linda Jansma. Ruby is vlogger en heeft een veel bekeken YouTube kanaal. Ze probeert coldcases op te lossen waarbij ze de hulp van haar volgers inroept….

Ruby is vlogger en heeft een veel bekeken YouTube kanaal. Ze probeert cold cases op te lossen waarbij ze de hulp van haar volgers inroept. Tot op heden is dit ook altijd gelukt. Wanneer ze bezig is met haar nieuwste zaak over de verdwijning 34 jaar geleden van baby Tess weet ze dat dit de ultieme uitdaging wordt. Echter krijgt ze ineens van een van haar volgers een vreemde reactie ‘Ze is niet dood’. Ruby kan het niet loslaten en duikt dieper in het onderzoek. De oplossing lijkt dichterbij te liggen dan ze in eerste instantie had gedacht. Misschien wel iets te dichtbij…

‘Zwarte leugens’ is het spannende en heftige verhaal geschreven door Linda Jansma. Het boek leest vanaf de eerste bladzijde erg vlot weg, de hoofdstukken zijn kort en de schrijfstijl is erg prettig en toegankelijk. Je leeft direct met de (hoofd)personages mee. Ook volg je samen met hun stap voor stap het onderzoek, elk gesprek, elke gedachtegang. Dit was zeer prettig omdat je je als lezer echt betrokken voelde bij het verhaal en de cold case. De personages hebben genoeg diepgang en worden erg leuk neergezet. Zelf had ik een zwak voor Matthias, wat een lieve en leuke man en echt respect voor wat hij allemaal heeft meegemaakt en hoe hij hier mee omgaat.

In het begin dacht ik te weten hoe het zat, maar ik bleek het uiteindelijk toch (deels) verkeerd te hebben. De auteur weet de spanning goed op te bouwen en op het einde komt toch alles samen in een spannende climax.

Tof hoe de vlogs worden uitgelicht, kon het helemaal voor me zien hoe die op YouTube te zien waren. Heel erg uniek en origineel en past ook geheel bij deze tijd.

Dit is het eerste boek wat ik van deze auteur lees, maar kan niet wachten om de rest van haar boeken te lezen. Dit smaakt naar meer!

Kortom; een erg spannend en heftig verhaal, de spanning die opbouwt tot het einde aan toe. Leuke diepgaande personages en erg uniek en origineel neergezet. Echt een aanrader!

Heel erg bedankt voor het recensie-exemplaar @decrimecompagnie

boekcover

Auteur: Linda Jansma
Taal: Nederlands

Opgelet! Boek laten recenseren?

Heb jij een geweldig boek geschreven en wil je dat dit boek graag wat meer onder de aandacht komt? Dan helpen wij jou graag! Wij lezen en recenseren het boek binnen twee weken en brengen het onder de aandacht op social media. Geïnteresseerd? Laat het ons dan weten via info@blz22.nl of via 06 20066353