Zeven dagen – Alex Lake

Lees hier mijn recensie over het boek ‘Zeven dagen’ geschreven door Alex Lake. Het is twaalf jaar geleden dat een automobilist Maggie Cooper de weg vroeg. Twaalf jaar geleden dat hij haar aan haar pols door het open autoraam trok…

Het is twaalf jaar geleden dat een automobilist Maggie Cooper de weg vroeg. Twaalf jaar geleden dat hij haar aan haar pols door het open autoraam trok en een naald in haar arm stak. Twaalf jaar geleden dat ze wakker werd in een doodstille, aardedonkere kelder. Een kelder die haar thuis zou worden. Inmiddels is Maggie alle hoop verloren dat ze ooit nog wordt gevonden. Ook aan ontsnappen denkt ze allang niet meer. Ze heeft nog maar één wens: het leven van haar zoon Max redden. Want over een week wordt Max drie, en dan komt haar ontvoerder hem halen… net zoals bij haar andere twee zoons is gebeurd op hun derde verjaardag. Maar dit keer zal ze het niet laten gebeuren, ze zal haar zoon redden, al is dit het laatste wat ze doet. Ze heeft zeven dagen – en de tijd tikt.

Dit spannende boek is geschreven door Alex Lake. De hoofdstukken worden geschreven vanuit diverse perspectieven. Je volgt Maggie maar ook haar ouders, haar broertje en de rechercheur die onderzoek doet naar haar verdwijning. Alle personages in het boeken worden heel goed en gedetailleerd beschreven.
Ik vond het heel bijzonder om te lezen hoe haar ouders en broertje omgaan met de gebeurtenis en wat voor impact het op hun heeft. Vaak hoor je dat ouders gaan scheiden na zo’n heftige gebeurtenis, maar hun weten het toch voor elkaar te krijgen om bij elkaar te blijven en het heeft ze alleen nog maar sterker gemaakt. Daarnaast echt diep respect hoe Maggie met de situatie omgaat, zo’n ontzettend sterke vrouw.

Echt een pageturner die je gelezen moet hebben, door de korte hoofdstukken en de fijne schrijfstijl vlieg je door het boek heen. Heb het in één ruk uitgelezen omdat het tot de laatste bladzijde spannend blijft.

boekcover

Auteur: Alex Lake

Opgelet! Boek laten recenseren?

Heb jij een geweldig boek geschreven en wil je dat dit boek graag wat meer onder de aandacht komt? Dan helpen wij jou graag! Wij lezen en recenseren het boek binnen twee weken en brengen het onder de aandacht op social media. Geïnteresseerd? Laat het ons dan weten via info@blz22.nl of via 06 20066353