Wie het eerst komt – Bo Svernström

Lees hier mijn recensie over het boek ‘wie het eerst komt’ geschreven door Bo Svernström. Wanneer de ontvoerde baas van een Zweeds mijnbouw bedrijf, samen met twee van zijn ontvoerders, dood wordt aangetroffen in het zomerhuis staat Inspecteur Carl Edson…

Wanneer de ontvoerde baas van een Zweeds mijnbouw bedrijf, samen met twee van zijn ontvoerders, dood wordt aangetroffen in het zomerhuis staat Inspecteur Carl Edson en zijn team voor een mysterie. De derde en laatste ontvoerder is nergens te bekennen en wordt als verdachte gezien. De enige getuige is een blinde vrouw die zich had verstopt in de kast. Maar wanneer de vrouw plotseling ontsnapt en de laatste ontvoerder wordt gevonden, blijkt er toch een hoop niet te kloppen.

Het boek ‘wie het eerst komt’ is geschreven door Bo Svernström en is het derde deel in de Inspecteur Carl Edson serie. De boeken zijn geheel los van elkaar te lezen, echter zit er wel een bepaalde groei bij de (hoofd)personages die ontbreekt als je de boeken los leest.

Een degelijk verhaal om zo tussendoor te lezen. De onverwachte twist in het plot vond ik zeer sterk en het personage Edith (de blinde vrouw) vond ik erg sterk neergezet. De hoofdstukken worden uit verschillende perspectieven geschreven. De eerste bladzijdes van het boek had ik wat moeite mee maar vanaf bladzijde honderd nam het mij mee en wilde ik ook graag weten wat er nou precies was gebeurd en hoe alles in elkaar zat.

Wat ik minder vond is dat het verhaal traag op gang kwam en dat het soms wat langdradig werd door de vele politieverhoren. In het begin had ik wat moeite met alle verschillende personen, ik vergat steeds wie wie was. Ook kon ik mij niet zo goed inleven in de (hoofd)personages, hierdoor bleef het allemaal een beetje oppervlakkig en afstandelijk.

Wel ben ik echt erg benieuwd naar de andere boeken van Bo Svernström.

Dit boek mocht ik lezen voor de World of Thrillers boekenclub van Harper Collins. Heb erg genoten van het verhaal en ben benieuwd naar het volgende boek.

boekcover

Titel: Wie het eerst komt
Auteur: Bo Svernström

Opgelet! Boek laten recenseren?

Heb jij een geweldig boek geschreven en wil je dat dit boek graag wat meer onder de aandacht komt? Dan helpen wij jou graag! Wij lezen en recenseren het boek binnen twee weken en brengen het onder de aandacht op social media. Geïnteresseerd? Laat het ons dan weten via info@blz22.nl of via 06 20066353