When I see blue – Lily Bailey

Lees hier mijn recensie over het boek ‘When I see blue’ geschreven door Lily Bailey. Ben verhuisd naar een nieuwe stad en komt op een nieuwe school. Maar de ‘boosdoener’ in zijn hoofd blijft…

Waar gaat het boek over?
Ben verhuisd naar een nieuwe stad en komt op een nieuwe school. Maar de ‘boosdoener’ in zijn hoofd blijft.

Er zijn vier dingen die je moet weten over Ben:

1. Hij is 12 jaar oud
2. Hij is het nieuwe kind op school
3. Zijn geluksgetal is 4
4. Hij heeft een boosdoener in zijn hoofd.

Soms probeert Ben’s brein hem te laten tellen tot 4 om te voorkomen dat er slechte dingen gebeuren. Soms maakt het dat hij 4 keer moet blinken of tikken. Hierdoor zijn de kleinste dingen onmogelijk. Op een nieuwe school, een humeurige grote broer, een afwezige vader en een moeder die probeert haar eigen demonen de baas te zijn, voelt Ben zich eenzamer dan ooit. Maar dan op een dag ontmoet hij April, samen met haar kan Ben misschien eindelijk de ‘boosdoener’ in zijn hoofd de baas worden. Voor eens en voor altijd.

Recensie
Dit is het prachtige verhaal geschreven door Lily Bailey en gaat over de jongen Ben die worstelt met OCD. Het is erg bijzonder om vanuit het perspectief van een 12 jarig jongetje mee te maken hoe het voelt om te worstelen met OCD.

Ik vond het echt een heel mooi verhaal om te lezen. Het was zo eerlijk en onschuldig, maar ook verdrietig en realistisch. De auteur weet Ben echt heel gedetailleerd en mooi neer te zetten, je ziet gewoon hoe hij alles zou doen vanuit zijn perspectief.

Dit boek haalt diverse heftige onderwerpen aan. De auteur zorgt er voor dat dit heel mooi verwoord wordt en ook begrijpbaar is voor alle leeftijden.

Conclusie
Kortom een prachtig boek dat gaat over heftige onderwerpen, het is eerlijk, onschuldig, verdrietig maar heel realistisch boek. Echt een aanrader!

boekcover

Titel: When I see blue
Auteur: Lily Bailey
Aantal bladzijdes: 352blz.
ISBN: 9781510109803
Taal: Engels

Bestel op bol.com

Opgelet! Boek laten recenseren?

Heb jij een geweldig boek geschreven en wil je dat dit boek graag wat meer onder de aandacht komt? Dan helpen wij jou graag! Wij lezen en recenseren het boek binnen twee weken en brengen het onder de aandacht op social media. Geïnteresseerd? Laat het ons dan weten via info@blz22.nl of via 06 20066353