Vuurduivel – Nathalie Pagie

Lees hier mijn recensie over het boek ‘Vuurduivel’ geschreven door Nathalie Pagie. Een warme zomerse dag. Een jong gezin geniet van een picknick. Het lijkt zo mooi, totdat er iets vreselijks gebeurt…

Een warme zomerse dag. Een jong gezin geniet van een picknick. Het lijkt zo mooi, totdat er iets vreselijks gebeurt. De huid van de vrouw begint te smeulen, er komt rook uit haar mond, vlammen schieten uit haar buik omhoog. Haar man probeert haar te redden, maar het vuur is sterker. De vrouw sterft een gruwelijke dood.

Een jaar later wordt haar man, Jake, gevraagd toe te treden tot een eliteteam brandweermannen. Een terrorist die al eerder voor verwoestende branden zorgde en daarna spoorloos verdween, dreigt opnieuw toe te slaan als hij niet krijgt wat hij wil. Het loopt mis, overal breken branden uit. Jake en zijn team staan voor de onmogelijke opdracht de branden te blussen én ‘de vuurduivel’ te stoppen.

Het boek ‘Vuurduivel’ is een uniek en origineel verhaal dat zich afspeelt in de toekomst. De schrijfstijl van het verhaal is erg vlot en fijn. Door het lezen heen proef je echt de Australische sferen. Het verhaal wordt heel realistisch en heftig neergezet. Je leest hoe het leven van een brandweerman er aan toe gaat, hoe ze bepaalde situaties aanpakken maar ook hoe ze omgaan met verlies. Vanaf het begin van het verhaal leer je Jake heel goed kennen. In de inleiding lees je hoe hij zijn vrouw op een tragische wijze verliest. Je leest dat hij het moeilijk heeft maar toch weet zich te herpakken.

Het inleidende gedeelte vond ik echt heel erg spannend en was ik echt nieuwsgierig naar wie deze vuurduivel nou was. Echter was de spanning daarna naar mijn mening vrij snel weg. Erg jammer.

Ik vond het een goed verhaal, maar voor mijn gevoel miste ik iets. Ik hoopte/verwachte denk ik dat het verhaal een andere wending zou nemen en dat vind ik jammer. Ondanks dat geef ik het boek wel een 3.0/3.5 sterren want ik vond het verhaal wel heel origineel.

boekcover

Auteur: Nathalie Pagie

Opgelet! Boek laten recenseren?

Heb jij een geweldig boek geschreven en wil je dat dit boek graag wat meer onder de aandacht komt? Dan helpen wij jou graag! Wij lezen en recenseren het boek binnen twee weken en brengen het onder de aandacht op social media. Geïnteresseerd? Laat het ons dan weten via info@blz22.nl of via 06 20066353