Vloek van vuur en schaduw – Emmy van Ruijven

‘Vloek van vuur en schaduw’ is een meeslepend boek dat de lezers meeneemt op een betoverend avontuur vol magie en vriendschap. Het verhaal draait om Maire, een jonge meid die een beurs heeft gekregen voor een kostschool in Schotland. Voor haar is dit de kans op een nieuw begin, ver weg van pestkoppen en pijnlijke […]

‘Vloek van vuur en schaduw’ is een meeslepend boek dat de lezers meeneemt op een betoverend avontuur vol magie en vriendschap. Het verhaal draait om Maire, een jonge meid die een beurs heeft gekregen voor een kostschool in Schotland. Voor haar is dit de kans op een nieuw begin, ver weg van pestkoppen en pijnlijke herinneringen.

Al snel maakt Maire nieuwe vrienden in de Schotse Hooglanden, maar wat ze ontdekt over haar vriendinnen overtreft haar wildste fantasie├źn. Ze maken deel uit van een heksencoven en nodigen Maire uit om deel te nemen aan hun magische avonden, waar de maan wordt vereerd en de seizoenen gevierd. Aanvankelijk is Maire enthousiast en geniet ze van de opwinding die gepaard gaat met de mysterieuze praktijken van de heksen.

Echter, wanneer er iets misgaat, wordt de sfeer in het verhaal plotseling grimmig. Maire’s vriendinnen zijn ervan overtuigd dat de heksen van Taigh Cloiche vervloekt zijn. De auteur weet de spanning en het mysterie subtiel op te bouwen, waardoor de lezers zich samen met Maire afvragen wat er precies aan de hand is.

Wat dit boek zo boeiend maakt, is de manier waarop de auteur de personages tot leven brengt. Maire is een jonge meid met wie velen zich kunnen identificeren. Haar verlangen naar een nieuw begin en haar groeiende fascinatie voor magie maken haar een geloofwaardige en boeiende hoofdpersoon. De vriendinnen van Maire zijn ook goed uitgewerkt, elk met hun eigen persoonlijkheid en geheimen.

De schrijfstijl van de auteur is vloeiend en beeldend, waardoor de lezers moeiteloos worden meegenomen in de wereld van magie en hekserij. De beschrijvingen van de Schotse Hooglanden zijn levendig en maken de omgeving bijna tastbaar.

boekcover

Taal: Nederlands

Opgelet! Boek laten recenseren?

Heb jij een geweldig boek geschreven en wil je dat dit boek graag wat meer onder de aandacht komt? Dan helpen wij jou graag! Wij lezen en recenseren het boek binnen twee weken en brengen het onder de aandacht op social media. Geïnteresseerd? Laat het ons dan weten via info@blz22.nl of via 06 20066353