Verloren pelgrim – Wim Bax

In een kerkje aan de camino naar Santiago de Compostella wordt een Amerikaanse priester dood aangetroffen; zijn keel is doorgesneden. De laatste persoon met wie hij is gezien is medepelgrim Johan Ordelman. Als de politie de Nederlander oppakt blijkt dat hij al meer dan twee jaar rondzwerft op de beroemde pelgrimsroute, en dat hij beweert […]

In een kerkje aan de camino naar Santiago de Compostella wordt een Amerikaanse priester dood aangetroffen; zijn keel is doorgesneden. De laatste persoon met wie hij is gezien is medepelgrim Johan Ordelman. Als de politie de Nederlander oppakt blijkt dat hij al meer dan twee jaar rondzwerft op de beroemde pelgrimsroute, en dat hij beweert een medium te zijn.
Psychiatrisch hulpverlener Bruno Mena Solano wordt gevraagd om met Johan in gesprek te gaan. Tijdens hun eerste ontmoeting maakt de pelgrim een vriendelijke en evenwichtige indruk. Maar naarmate Bruno meer over hem te weten komt blijkt het lastig in te schatten wie deze man nou precies is, en wat hij doet. Heeft hij alleen maar een bijzondere kijk op het leven en de dood of lijdt hij aan wanen? Is hij een psychopaat die zich anders voordoet dan hij is?

Verloren pelgrim is het nieuwe spannende boek geschreven door Wim Bax. Het boek begint direct spannend, na het lezen van de proloog wil je als lezer echt doorlezen. Het verhaal wisselt af tussen de perspectieven van Johan en Bruno.

De (hoofd) personages zijn erg goed en interessant neergezet. Ondanks dat het boek wat aan de dunne kant is leer je ze wel heel goed kennen.

De titel en de cover maakte dat ik erg nieuwsgierig was naar de inhoud van het boek. Ik had nog niets van deze auteur gelezen, maar heb echt genoten van de prettige en vlotte schrijfstijl. Ben heel erg benieuwd naar andere boeken van deze auteur!

Kortom; een spannend vlot geschreven verhaal met een prettige schrijfstijl, goed uitgewerkte personages en een interessante wending.

boekcover

Titel: Verloren pelgrim
Auteur: Wim Bax
Taal: Nederlands

Opgelet! Boek laten recenseren?

Heb jij een geweldig boek geschreven en wil je dat dit boek graag wat meer onder de aandacht komt? Dan helpen wij jou graag! Wij lezen en recenseren het boek binnen twee weken en brengen het onder de aandacht op social media. Geïnteresseerd? Laat het ons dan weten via info@blz22.nl of via 06 20066353