Trip down memory lane – Karin Bosch & Patrick van Oppen

Lees hier mijn recensie over het boek ‘Trip down memory lane’. Nena heeft samen met Nok afgesproken om samen naar school te fietsen. Wanneer ze bij de Kastanjedreef aankomen blijkt dat deze weg afgesloten is en niet voor een of twee dagen…

Nena heeft samen met Nok afgesproken om samen naar school te fietsen. Wanneer ze bij de Kastanjedreef aankomen blijkt dat deze weg afgesloten is en niet voor een of twee dagen maar voor een hele maand! Hierdoor zijn ze zijn verplicht om via de Zeebonenlaan te rijden, iets waar ze eigenlijk een beetje tegenop zien. Wanneer ze toch maar deze route nemen zien ze daar beide een bijzondere verschijning en dat ook nog niet alleen, het blijkt ook dat ze beide wat anders zien. Nena ziet een halfnaakte vrouw die haar haar aan het borstelen is en Nok ziet een baby in een maxi-cosi. Wanneer ze van de schrik zijn bekomen besluiten Nena en Nok een experiment te gaan doen om te kijken of deze bijzondere verschijningen er dan nog steeds zijn.

‘Trip down memory lane’ is een zeer interessant en uniek verhaal geschreven door Karin Bosch en Patrick van Oppen. Het verhaal bevat prachtige illustraties die de tekst perfect ondersteunen. Het is een leuk verhaal voor kinderen (vanaf 12 jaar) die moeite hebben met lezen maar het is ook leuk voor iedereen die even wat anders tussen door wil lezen. Door dat de zinnen erg kort zijn leest het zeer prettig weg. Tevens is de schrijfstijl ook erg vlot en fijn.

De personages zijn leuk en voldoende uitgewerkte voor een kort verhaal als dit. Als lezer vind ik het altijd tof om te lezen over personen die in een parallelle werkelijkheid terechtkomen. Blijft een interessant concept en denk dat veel mensen dit ook wel tof zouden vinden! Ook is het leuk dat er actuele onderwerpen naar voren komen, zoals bijvoorbeeld de game Fortnite.

Dit is de eerste keer dat ik wat van deze auteurs lees, maar ben echt positief verrast. Zou graag meer van ze willen lezen.

Kortom; een vlot en fijn geschreven verhaal met prachtige illustraties die de tekst perfect onderbouwen. Echt een aanrader voor iedereen!

boekcover

Taal: Nederlands

Opgelet! Boek laten recenseren?

Heb jij een geweldig boek geschreven en wil je dat dit boek graag wat meer onder de aandacht komt? Dan helpen wij jou graag! Wij lezen en recenseren het boek binnen twee weken en brengen het onder de aandacht op social media. Geïnteresseerd? Laat het ons dan weten via info@blz22.nl of via 06 20066353