The girl from the sea – Molly Knox Ostertag

Lees hier mijn recensie over het boek ‘The Girl from the sea’. De vijftienjarige Morgan heeft een geheim: ze kan niet wachten om te ontsnappen aan het perfecte eilandje waar ze woont….

De vijftienjarige Morgan heeft een geheim: ze kan niet wachten om te ontsnappen aan het perfecte eilandje waar ze woont. Ze is wanhopig om de middelbare school af te maken en te ontsnappen aan haar verdrietige gescheiden moeder, haar vluchtige broertje, en het ergste van alles, haar geweldige groep vrienden… die Morgan helemaal niet begrijpen. Want echt, Morgan’s grootste geheim is dat ze veel geheimen heeft, waaronder die over het willen kussen van een ander meisje.

Op een nacht wordt Morgan gered van de verdrinkingsdood door een mysterieus meisje genaamd Keltie. De twee worden vrienden en plotseling lijkt het leven op het eiland niet meer zo verstikkend.

Maar Keltie heeft haar eigen geheimen. En als de meisjes verliefd beginnen te worden, zal alles wat ze proberen te verbergen zijn weg naar de oppervlakte vinden… of Morgan er klaar voor is of niet.

Dit is een super mooie en schattige graphic novel geschreven en geïllustreerd door Molly Knox Osterstag. Vanaf bladzijde één heb ik genoten van de illustraties, ze zijn zo ontzettend mooi gemaakt. Je leert de personages Keltie en Morgan heel goed kennen en het is ook begrijpelijk waarom ze zo worstelen met hun geheimen. Het is ook niet niks allemaal. De tekst leest heel vlot weg in de illustraties. Maar af en toe blijf je toch wat langer hangen op de pagina om de illustraties te bekijken. Er valt heel veel te zien en je ziet steeds weer iets nieuws of een andere detail. Erg leuk!

 

boekcover

Auteur: Molly Knox Ostertag

Opgelet! Boek laten recenseren?

Heb jij een geweldig boek geschreven en wil je dat dit boek graag wat meer onder de aandacht komt? Dan helpen wij jou graag! Wij lezen en recenseren het boek binnen twee weken en brengen het onder de aandacht op social media. Geïnteresseerd? Laat het ons dan weten via info@blz22.nl of via 06 20066353