Sterfdag – Laura Marshall

Lees hier mijn recensie over het boek Sterfdag van Laura Marshall. Op 15 juni 1994 heeft Travis Green elf mensen doodgeschoten en daarna zichzelf. Eén van de slachtoffers was de vader van Cassie, ze was vier toen het gebeurde.

Op 15 juni 1994 heeft Travis Green elf mensen doodgeschoten en daarna zichzelf. Eén van de slachtoffers was de vader van Cassie, ze was vier toen het gebeurde. Cassie zou graag het verleden liever willen vergeten. Inmiddels is het bijna 25 jaar geleden dat het bloedbad heeft plaatsgevonden in de straten van Hartstead. Alison is journalist en doet onderzoek naar dorpen die een traumatische gebeurtenis hebben meegemaakt, zoals Hartstead. Ze wil weten hoe ze er weer bovenop komen en gaat daarom op onderzoek uit en betrokkenen ondervragen. Echter zorgt dit voor flink van opschudding onder de bewoners en komen er we wat kleine delen van de waarheid naar boven. Ook Cassie komt er achter dat er dingen niet klopte 25 jaar geleden door dat ze een foto vind van haar moeder. Heeft haar moeder iets te maken met het bloedbad? Samen met Alison gaat ze op zoek naar antwoorden.

 

Sterfdag is een mysterieuze thriller geschreven door Laura Marshall. Vanaf het begin wordt je direct meegenomen in de gedachtegang van de moordenaar. Het boek wordt geschreven vanuit de hoofdpersoon Cassie, met af en toe een hoofdstuk dat gaat over de gedachten gang van de slachtoffers, vlak voor dat ze vermoord werden. Dit vond ik wel heel bijzonder en heftig om te lezen.
Cassie maakt gedurende het verhaal een grote groei door, met de last van haar moeder die dementie heeft en haar baby van een paar maanden oud. Ik vind het heel goed en dapper hoe ze hier mee om gaat.

 

Het verhaal leest lekker weg en er zitten een aantal verrassende plottwists in. Het boek was niet heel spannend, maar het draait ook meer om het onderzoek en het naar boven halen van de waarheid dan echt de spanning. Het boek is echt een aanrader als je houdt van mysterie!

boekcover

Opgelet! Boek laten recenseren?

Heb jij een geweldig boek geschreven en wil je dat dit boek graag wat meer onder de aandacht komt? Dan helpen wij jou graag! Wij lezen en recenseren het boek binnen twee weken en brengen het onder de aandacht op social media. Geïnteresseerd? Laat het ons dan weten via info@blz22.nl of via 06 20066353