Speak – Laurie Halse Anderson

Lees hier mijn recensie over de graphic novel ‘Spreak’ geschreven door Laurie Halse Anderson. Vanaf het eerste moment van haar eerste jaar op Merryweather High weet Melinda dat alles één grote leugen is en de middelbare school onzin is…

Vanaf het eerste moment van haar eerste jaar op Merryweather High weet Melinda dat alles één grote leugen is en de middelbare school onzin is. Ze heeft geen vrienden – is het buitenbeentje – omdat ze een eindejaarsfeestje kapot heeft gemaakt door de politie te bellen, dus nu wil niemand meer met haar praten, laat staan naar haar luisteren. Door haar werk aan een kunstproject kan ze eindelijk onder ogen zien wat er die avond echt is gebeurd: ze werd verkracht door een jongen uit een hogere klas, een jongen die nog steeds naar Merryweather gaat en nog steeds een bedreiging voor haar vormt.

‘Speak’ is de heftige graphic novel geschreven door Laurie Halse Anderson en geïllustreerd door Emily Caroll. Deze graphic novel is gebaseerd op het boek dat eind jaren ’90 uitkwam. Een boek dat gebaseerd is op een verhaal dat echt gebeurd is.

De illustraties zijn prachtig en geven alle situaties onwijs goed weer. Je voelt de emoties, de pijn en de frustraties tussen de woorden en de illustraties door. Zoals de schrijfster zegt ‘De illustraties in combinatie van mijn verhaal hebben op een nieuwe manier kunnen uitdrukken hoe het voelt als je stem van je gestolen wordt’.

Melinda wordt erg sterk en krachtig neergezet, ook al voelt ze zich niet zo, zo is ze wel. Je ziet en voelt de emoties bij Melinda en daardoor leef je erg met haar mee.

Het gedeelte over haar kunstproject vond ik heel inspirerend, hoe ze werd aangespoord door haar leraar om op een bepaalde manier te denken en te praten over wat er die avond echt is gebeurd. Dit vond ik mooi om te lezen.

Deze graphic novel is echt prachtig en de moeite waard om te lezen! Aanrader!

Dit heftige boek mocht ik lezen via @bookinfluencerscom @dutchventurepublishing

boekcover

Auteur: Laurie Halse Anderson
Taal: Nederlands

Opgelet! Boek laten recenseren?

Heb jij een geweldig boek geschreven en wil je dat dit boek graag wat meer onder de aandacht komt? Dan helpen wij jou graag! Wij lezen en recenseren het boek binnen twee weken en brengen het onder de aandacht op social media. Geïnteresseerd? Laat het ons dan weten via info@blz22.nl of via 06 20066353