Sintel en As – Mara Li

Lees hier mijn recensie over het boek ‘Sintel en As’ geschreven door Mara Li. Sintel va-Assai, is de rechtmatige Ká van As, dochter van Ká. Velen zeggen dat Sintel het teken van de Vuurmoeder draagt, de immense vulkaan die het hele koninkrijk…

Sintel va-Assai, is de rechtmatige Ká van As, dochter van Ká. Velen zeggen dat Sintel het teken van de Vuurmoeder draagt, de immense vulkaan die het hele koninkrijk As in haar greep houdt.

Wanneer haar vader bruut wordt vermoord en de moordenaar het koninkrijk en de troon opeist vlucht Sintel weg samen met haar dienstmeisje Tefra. Ze is op zoek naar bondgenoten. Is ze in staat om uit handen te blijven van de nieuwe Ká en wie kan ze nog vertrouwen? Eén ding weet ze zeker: dit zijn háár kroon en háár koninkrijk, en die zal ze terugkrijgen, hoeveel bloed daar ook voor moet vloeien.

Sintel en As is het eerste deel in de young adult fantasy duologie geschreven door Mara Li. De hoofdstukken worden verteld vanuit het perspectief van Sintel. Er komen best wel wat verschillende personages langs, krijgers, rijders etc. Maar ze zijn allemaal goed elkaar te houden. De gebeurtenissen zijn best wel bruut en gruwelijk en er lijkt geen emotie aan te pas te komen. Dat maakt het verhaal in zijn geheel wel wat duister. Af en toe moest ik toch best wel even lachen om het unieke taalgebruik. Scheldwoorden als “paardenkak” en “zwavelstront” etc. Erg creatief. De schrijfstijl is erg prettig en toegankelijk, het verhaal leest eigenlijk direct vlot weg.

Het idee van het verhaal is heel erg leuk en goed bedacht, heel origineel. Maar persoonlijk miste ik toch wat diepgang van de personages. Hierdoor kon ik mij zelf niet zo inleven met de (hoofd)personages en voelde ik zelf ook geen emotie, omdat hun dat ook bijna niet deden.

Het boek had een open einde. Van tevoren was het voor mij niet duidelijk dat het om een duologie ging, ik dacht dat het een op zich staand boek was. Maar toen ik het einde had gelezen ben ik toch even gaan zoeken op internet en op Instagram en toen kwam ik er pas achter dat er een tweede deel komt.

Dit is het eerste boek wat ik van Mara Li lees, maar ben erg benieuwd naar haar andere boeken en het volgende deel in deze duologie. Ben toch wel heel erg benieuwd hoe het afloopt 😊

Kortom een uniek en origineel verhaal met een prettige vlotte schrijfstijl, dat af en toe best duister en bruut kan zijn.

boekcover

Titel: Sintel en As
Auteur: Mara Li
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
Aantal bladzijdes: 280blz.
ISBN: 9789493265424
Taal: Nederlands

Bestel op bol.com

Opgelet! Boek laten recenseren?

Heb jij een geweldig boek geschreven en wil je dat dit boek graag wat meer onder de aandacht komt? Dan helpen wij jou graag! Wij lezen en recenseren het boek binnen twee weken en brengen het onder de aandacht op social media. Geïnteresseerd? Laat het ons dan weten via info@blz22.nl of via 06 20066353