Patroon – Marco Kunst

Lees hier mijn recensie over het boek ‘Patroon’ geschreven door Marco Kunst. ‘Patroon’ is een intrigerend boek geschreven door Marco Kunst dat de lezer meeneemt op een meeslepende reis door de geest van de hoofdpersoon, Mylo…

‘Patroon’ is een intrigerend boek geschreven door Marco Kunst dat de lezer meeneemt op een meeslepende reis door de geest van de hoofdpersoon, Mylo. Mylo is een jongen die een traumatische gebeurtenis heeft meegemaakt. In een onbezonnen bui voeren Mylo en zijn beste vriend Mees een experiment uit met een hamer en een tang, waarbij ze per ongeluk een kogel afvuren. Het loopt verschrikkelijk mis, Mees raakt dodelijk gewond en sterft. Mylo moet verder leven zonder zijn vriend, beladen met immense schuldgevoelens. Gelukkig blijft zijn opa hem steunen, en samen besluiten ze op reis te gaan. Ze reizen naar Amerika, het land van opa’s roots en waar Mylo’s vader woont, die hij nog nooit heeft ontmoet. Echter, de reis die bedoeld was als een bevrijding na de onvoorstelbare gebeurtenissen thuis, onthult een gruwelijk geheim. Een geheim waarin opa zijn hele leven gevangen zit en dat alles te maken heeft met de dood van Mees. Zal het Mylo lukken om te ontsnappen aan het patroon dat zijn familie al generaties lang in zijn greep houdt?

De auteur weet op prachtige wijze de complexiteit van Mylo’s gedachtegang tot leven te brengen, waardoor de lezer wordt meegesleept in zijn gevoelens van schuld, eenzaamheid en uiteindelijk hoop. ‘Patroon’ is een ontroerend en meeslepend boek dat de lezer aanzet tot nadenken over hoe om te gaan met schuldgevoel en verlies, en hoe men een patroon kan doorbreken.

Hoewel het boek wat tijd nodig heeft om op gang te komen, slaagt de auteur er al snel in om de lezer te betrekken bij het verhaal en de gedachtegang van Mylo. De tekst leest vlot weg dankzij de aangename schrijfstijl en de korte hoofdstukken.

Ondanks de complexiteit van het onderwerp weet de auteur de thema’s toegankelijk te maken, waardoor zowel jongere (vanaf 13 jaar) als oudere lezers kunnen genieten van dit intense verhaal. Het kan even duren voordat men in het verhaal zit, maar eenmaal ondergedompeld in Mylo’s gedachtegang is het moeilijk om het boek neer te leggen.

Echt een aanrader!

boekcover

Titel: Patroon
Auteur: Marco Kunst
Uitgeverij: Gottmer
Aantal bladzijdes: 192blz.
ISBN: 9789025775988
Taal: Nederlands

Direct bestellen

Opgelet! Boek laten recenseren?

Heb jij een geweldig boek geschreven en wil je dat dit boek graag wat meer onder de aandacht komt? Dan helpen wij jou graag! Wij lezen en recenseren het boek binnen twee weken en brengen het onder de aandacht op social media. Geïnteresseerd? Laat het ons dan weten via info@blz22.nl of via 06 20066353