Museumnacht – Chinouk Thijssen

Lees hier mijn recensie over het boek “Museumnacht” geschreven door Chinouk Thijssen. Een jaar geleden werd er een gruwelijke meervoudige moord gepleegd in het Instamuseum. De dader werd doodgeschoten, maar het museum bleef dicht…

Een jaar geleden werd er een gruwelijke meervoudige moord gepleegd in het Instamuseum. De dader werd doodgeschoten, maar het museum bleef dicht. Op internet loven twee YouTubers nu vijftigduizend euro uit aan het groepje dat een nacht in het museum durft door te brengen. Wanneer acht vrienden de uitdaging aannemen, ontstaan er spanningen en wordt er opnieuw gemoord. Wie is de dader? Een geest uit het verleden of iemand van de groep?

Dit spannende Young adult boek is geschreven door Chinouk Thijssen. Elk hoofdstuk wordt verteld vanuit het perspectief van één van de acht vrienden, dit zorgt voor een mooie afwisseling. De schrijfstijl vond ik erg prettig. Het verhaal las vlot weg door de korte hoofdstukken. Alle gebeurtenissen in het boeken volgen elkaar snel op, maar ze worden niet heel gedetailleerd beschreven. Ik denk dat dit voor een Young adult boek prima is, voor een volwassenen boek zou het wel wat uitgebreider gemogen. Maar voor de doelgroep jongeren is dit perfect! Ik vind het bijzonder om te lezen hoe een vriendengroep elkaar denkt te kennen, maar dat dit uiteindelijk helemaal niet het geval blijkt te zijn.

Dit is de eerste keer dat ik een boek lees van deze auteur. Na het lezen van dit boek ben ik erg benieuwd naar de andere boeken die ze heeft geschreven.

Als je houdt van slashers dan is dit boek zeker een aanrader! 3.5/4.0 sterren voor mij

boekcover

Opgelet! Boek laten recenseren?

Heb jij een geweldig boek geschreven en wil je dat dit boek graag wat meer onder de aandacht komt? Dan helpen wij jou graag! Wij lezen en recenseren het boek binnen twee weken en brengen het onder de aandacht op social media. Geïnteresseerd? Laat het ons dan weten via info@blz22.nl of via 06 20066353