Madame le Commissaire en de verdwenen engelsman – Pierre Martin

Lees hier mijn recensie over het boek ‘Madame le Commissaire en de verdwenen Engelsman’. Isabelle Bonnet heeft een zware tijd achter de rug. Ze heeft maar net een aanslag overleeft. Ze besluit terug te keren naar de Fragolin…

Isabelle Bonnet heeft een zware tijd achter de rug. Ze heeft maar net een aanslag overleeft. Ze besluit terug te keren naar de Fragolin, een klein dorpje aan de Côte D’Azur waar ze geboren is, om daar te herstellen en tot haar rust te komen.

Wanneer ze in Fragolin aankomt staan de kranten vol met een artikelen over een verdwenen Engelsman, in zijn huis is een naakte vrouw aangetroffen. Isabelle wil het laten voor wat het is. Echter denken de hoge functionarissen er in Parijs daar anders over. Ze vragen haar of ze de zaak wil onderzoeken. De zaak lijkt gewoon een routine klus te zijn dus zegt ze maar toe. Echter na wat speurwerken blijkt het alles behalve dat te zijn.

‘Madame le Commissaire en de verdwenen Engelsman’ is het eerste deel in de provence thriller serie Madame le Commissaire geschreven door Pierre Martin.

Het verhaal is vanaf de eerste bladzijde erg vlot en fijn geschreven en bevat erg leuke en diepgaande personages. In het begin moest ik wel even wennen aan alle Franse namen van de personages. Maar hier wende ik snel genoeg aan. Isabelle wordt neergezet als een stoere sterke vrouw waar je, als het nodig is, op kan bouwen.

Zelf vond ik de assistente van Isabelle, Apollinaire echt heel leuk, grappig en een tikkeltje vreemd. Hij werkt normaal in het archief en is nu voor het eerst in het veld aan het werk. Het is mooi om te lezen hoe zijn kijk op de wereld is en hoe gestructureerd en direct hij is.

De Franse sferen proef je echt door de tekst heen, her en der worden er wat Franse woorden of zinnen gebruikt. Ik houd ontzettend van de Franse taal dus dit kan ik echt wel waarderen.

Los van dit zie je gewoon de prachtige omgevingen voor je van het Franse landschap. Als je dit leest heb je gewoon zin om direct naar de Côte D’Azur toe te gaan. Niets in het verhaal vond ik echt voorspellend en het eind was voor mij dan ook goed en onverwacht.

Kortom; een heerlijk boek om te lezen met een interessante wending, een goed einde en leuke diepgaande personage. Dit vraagt naar het volgende deel in deze serie 🥰

Bedankt @lsamsterdam voor het recensie-exemplaar!

boekcover

Titel: Madame le Commissaire en de verdwenen engelsman
Auteur: Pierre Martin
Uitgeverij: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff
Aantal bladzijdes: 368blz.
ISBN: 9789024594993
Taal: Nederlands

Bestel direct

Opgelet! Boek laten recenseren?

Heb jij een geweldig boek geschreven en wil je dat dit boek graag wat meer onder de aandacht komt? Dan helpen wij jou graag! Wij lezen en recenseren het boek binnen twee weken en brengen het onder de aandacht op social media. Geïnteresseerd? Laat het ons dan weten via info@blz22.nl of via 06 20066353