Lotgenoten – Karin Fossum

Lees hier mijn recensie over het boek ‘Lotgenoten’ geschreven door Karin Fossum. Broer en zus Aksel en Ellinor hebben een diepe afkeer van hun moeder, en kunnen zich maar moeilijk staande houden in het leven….

Broer en zus Aksel en Ellinor hebben een diepe afkeer van hun moeder, en kunnen zich maar moeilijk staande houden in het leven. Hun liefdeloze jeugd heeft duidelijke sporen achtergelaten. Aksel heeft weliswaar een baan als journalist bij een lokaal krantje, maar hij maakt zich grote zorgen over Ellinor, die recentelijk haar baan is verloren en verslaafd is aan drugs en alcohol.

In een oude boerderij, in de buurt waar Aksel en Ellinor vroeger vaak kwamen, worden vier Poolse arbeiders na een gaslek dood aangetroffen in hun bed. De avond ervoor waren ze nog in de kroeg geweest om te vieren dat een van hen vader zou worden. Het incident lijkt op een ongeluk, maar was het dat ook? En in een nabijgelegen huis wordt het lichaam van een tachtigjarige vrouw gevonden. Het huis is in wanorde achtergelaten – het lijkt op een inbraak met fatale afloop.

Voor Aksel en Ellinor komt het bericht van de dood van de vrouw als een zegen.

Dit is het eerste boek in de Eddie Feber detective serie geschreven door Karin Fossum. Erg bijzonder hoe je meegaat in het leven van Aksel en Ellinor.  Bij het zien van de cover en het lezen van de flaptekst dacht ik direct goh dat ziet er spannend uit! Ik ben erg fan van detectives dus had echt zin om aan het verhaal te beginnen. Tijdens het lezen merkte ik dat het verhaal heel traag werd opgebouwd en het echte detective gedeelte pas kwam vanaf bladzijde 200 en dat terwijl het boek maar 265 pagina’s bevat. Het is niet spannend en ik zou het eigenlijk geen detective of thriller willen noemen. Het psychologische gedeelte is erg goed neergezet, maar voor mij was dit het verder simpelweg gewoon niet. Daarom geef ik het twee sterren.

boekcover

Auteur: Karin Fossum

Opgelet! Boek laten recenseren?

Heb jij een geweldig boek geschreven en wil je dat dit boek graag wat meer onder de aandacht komt? Dan helpen wij jou graag! Wij lezen en recenseren het boek binnen twee weken en brengen het onder de aandacht op social media. Geïnteresseerd? Laat het ons dan weten via info@blz22.nl of via 06 20066353