Lichter – Elje van Turennout

Lees hier mijn recensie over het boek ‘Lichter’ geschreven door Elje van Turennout. Het boek ‘Lichter’ volgt het verhaal van Norah, die zich op een cruciaal punt in haar leven bevindt. Ze lijkt vast te zitten op een doodlopende weg,..

Het boek ‘Lichter’ volgt het verhaal van Norah, die zich op een cruciaal punt in haar leven bevindt. Ze lijkt vast te zitten op een doodlopende weg, maar is dit werkelijk het einde? Het leven voelt complex en angstig aan, hoewel ze moeilijk kan benoemen waarvoor precies. Wanneer ze een nieuwe vriend ontmoet, die haar uitnodigt om zijn wereld te betreden, ontdekt ze geleidelijk aan een sprankje hoop en wellicht zelfs de moed om voluit te leven, te midden van verrassende onthullingen en ongemakkelijke antwoorden.

Elje van Turennout heeft met haar prachtige en aangrijpende debuut ‘Lichter’ een meeslepend verhaal neergezet. Het boek is opmerkelijk licht en vlot geschreven, ondanks de heftige thema’s die worden aangesneden. Vanuit verschillende perspectieven wordt het verhaal verteld, wat een diepgaand inzicht geeft in de veerkracht van de mens, zelfs na een ingrijpende gebeurtenis.

Hoewel ik enorm genoten heb van dit boek, had ik af en toe het gevoel dat het verhaal iets meer vaart kon gebruiken. Desalniettemin heeft het mij meegesleept en heeft het laten zien dat er altijd hoop en betekenis te vinden is, zelfs in de donkerste tijden.

Het is duidelijk dat Elje van Turennout een getalenteerde schrijfster is, en ik kijk dan ook erg uit naar haar toekomstige werken. Dit debuut heeft mijn interesse gewekt en ik ben benieuwd naar de eventuele volgende boeken. ­čśŐ

Echt een aanrader!

boekcover

Taal: Nederlands

Opgelet! Boek laten recenseren?

Heb jij een geweldig boek geschreven en wil je dat dit boek graag wat meer onder de aandacht komt? Dan helpen wij jou graag! Wij lezen en recenseren het boek binnen twee weken en brengen het onder de aandacht op social media. Geïnteresseerd? Laat het ons dan weten via info@blz22.nl of via 06 20066353