Ik red me wel (Weidse liefde #1) – Leanne Pots

Lees hier mijn recensie over het boek ‘Ik red me wel’ geschreven door Leanne Pots. Nora is een echte stadse meid en wil niets liever dan onafhankelijk zijn. Het verleden heeft haar geleerd dat ze zich nooit te veel moet hechten aan een man….

Nora is een echte stadse meid en wil niets liever dan onafhankelijk zijn. Het verleden heeft haar geleerd dat ze zich nooit te veel moet hechten aan een man. Wanneer Nora een vakantiehuisje in Twente erft van haar oma, gaat ze er voor vier weken logeren om het op te knappen en vanuit daar te werken. Al snel ontmoet ze de buurman, boer Abel. Hij wil graag helpen met alles helpen, maar daar wil Nora niets van weten. Pas als het blijkt dat het toch niet helemaal gaat lukken schakelt ze toch maar met tegenzin de hulp van Abel in. In ruil daar voor zal zij hem een paar dagen helpen op de boerderij.

Hoe beter ze elkaar leren kennen, hoe meer ze voor elkaar gaan voelen. Maar hij wil geen relatie met een stadsmeisje en zij wil überhaupt geen relatie. Ze besluiten het te houden bij een zomerromance. Echter lijkt dit makkelijker gezegd dan gedaan…

‘Ik red me wel’ is het heerlijke romantische feelgood verhaal geschreven door Leanne Pots. Dit verhaal is het eerste deel in de Weide liefde serie.

Dit is de eerste keer dat ik wat lees van deze auteur, maar echt wow wat kan ze goed schrijven! Vanaf de eerste bladzijde leef je met de ontzettend leuke personages mee en moet je lachen om hun soms ietwat ongemakkelijke situaties en hun humor. Er zit genoeg diepgang in het verhaal waardoor je de personages goed leert kennen. Zelf heb ik niet echt een favoriete personage, ze zijn stuk voor stuk allemaal heel leuk en uniek. Wie er voor mij wel wat meer uitspringen zijn de opa van Abel, echt zo’n lieve man en Fien, het nichtje van Abel.
Alle gebeurtenissen en acties worden heel gedetailleerd beschreven en dat zorgt er ook voor dat je als lezer echt in het verhaal wordt meegenomen en dat je het gevoel heb dat je bijna zelf in het vakantiehuis zit en meehelpt op de boerderij.

De schrijfstijl is vlot, toegankelijk en overtuigend. Je proeft gewoon de Twentse sferen. Tevens vind ik het erg tof dat er veel humor in verwerkt zat, dat kan ik als lezer altijd wel waarderen. Zo blijft het verhaal toch luchtig.

Kortom; een heerlijk feelgood verhaal dat vlot en fijn wegleest met leuke gedetailleerde personages en beschrijvingen van de omgeving. Echt een aanrader!

Heel erg bedankt dat ik dit exemplaar mocht ontvangen @kokboekencentrumnl en ik ben heel erg benieuwd naar het volgende deel in deze serie!

boekcover

Auteur: Leanne Pots
Taal: Nederlands

Opgelet! Boek laten recenseren?

Heb jij een geweldig boek geschreven en wil je dat dit boek graag wat meer onder de aandacht komt? Dan helpen wij jou graag! Wij lezen en recenseren het boek binnen twee weken en brengen het onder de aandacht op social media. Geïnteresseerd? Laat het ons dan weten via info@blz22.nl of via 06 20066353