Huis van de herfst – Sandra Konst

Lees hier mijn recensie over het boek ‘Huis van de herfst’ geschreven door Sandra Konst. Voor de 30 jarige Lucia is het leven een strijd. Haar reukvermogen is verdwenen, wat haar baan in een restaurant in Venetië behoorlijk bemoeilijkt….

Voor de 30 jarige Lucia is het leven een strijd. Haar reukvermogen is verdwenen, wat haar baan in een restaurant in Venetië behoorlijk bemoeilijkt. Haar vijfjarige zoontje Vito vraagt extra aandacht, en als oppas niet mogelijk is, neemt ze hem vaak mee naar haar werk. De situatie wordt uiteindelijk ondraaglijk, vooral omdat ze regelmatig fouten maakt. Desondanks komt haar ontslag als een verrassing voor haar.

Zonder andere opties vertrekt ze radeloos naar haar moeder op het platteland van Italië, waar haar moeder een grote pompoenkwekerij runt. Haar moeder kan wat extra hulp gebruiken en heeft haar eigen ideeën over de snel overweldigde Vito. Lucia gaat energiek aan de slag met de overvloedige voorraad pompoenen en verwerkt ze in diverse gerechten. Ze bouwt warme relaties op met dorpsbewoners en het leven begint haar weer toe te lachen.

Maar dan escaleert een geschil tussen haar moeder en een van hun grootste afnemers volledig uit de hand. Lucia vlucht terug naar Venetië met haar zoon. Maar de mensen uit het dorp laten haar niet zomaar los.

‘Huis van de Herfst’ is het heerlijke feelgood verhaal geschreven door Sandra Konst. Dit is het eerste boek wat ik van deze schrijfster lees en ik moet zeggen dat ik echt positief verrast ben. Wat een super vlotte en prettige schrijfstijl. Vanaf de allereerste regel had ik zin om de personages beter te leren kennen en er achter te komen wat Lucia besluit te gaan doen en hoe alles afloopt in het dorp.

Je raakt vanaf het begin direct betrokken bij de personages en leeft erg met ze mee. Ze zijn allemaal zo leuk en herkenbaar neergezet! Kortom, van begin tot eind echt heerlijk genieten in de herfstige sferen! Echt een aanrader! 🍂🍁

boekcover

Taal: Nederlands

Opgelet! Boek laten recenseren?

Heb jij een geweldig boek geschreven en wil je dat dit boek graag wat meer onder de aandacht komt? Dan helpen wij jou graag! Wij lezen en recenseren het boek binnen twee weken en brengen het onder de aandacht op social media. Geïnteresseerd? Laat het ons dan weten via info@blz22.nl of via 06 20066353