Het lied van de bijen – Eileen Garvin

Alice, Jake en Harry komen bijeen op de bijenboerderij in ‘Het lied van de bijen’ geschreven door Eileen Garvin. Alice is halverwege de 40 en werkt bij de provincie en is naast haar werk imker. Ze heeft het moeilijk met het verlies van haar man en het draaiend houden van haar bijenboerderij. Jake is 18 […]

Alice, Jake en Harry komen bijeen op de bijenboerderij in ‘Het lied van de bijen’ geschreven door Eileen Garvin.
Alice is halverwege de 40 en werkt bij de provincie en is naast haar werk imker. Ze heeft het moeilijk met het verlies van haar man en het draaiend houden van haar bijenboerderij.
Jake is 18 jaar en zit sinds een jaar geleden door een stomme stunt in een rolstoel. Op dit moment heeft hij geen doel in zijn leven en daar heeft hij het heel moeilijk mee.
Harry is halverwege de 20 en baalt er van dat hij in aanmerking is gekomen met justitie en hierdoor zijn leven niet meer op de rails krijgt.

 

Een zeer interessant en informatief boek over drie totaal verschillende personen die dankzij elkaar een ontzettend grote ontwikkeling doormaken. Prachtig om te lezen hoe ze elkaar kunnen helpen om hun eigen leven weer op de rit te krijgen. Het verhaal blikt in het begin van het boek in sommige hoofdstukken terug naar het verleden, hierdoor lopen verschillende tijden door elkaar heen. Dit kan soms voor de lezer wat verwarrend zijn. Het duurt even voordat het boek op gang komt, maar op deze manier leer je wel de personages goed kennen. De schrijfster weet de personages erg gedetailleerd en realistisch neer te zetten, ook de omgevingen en de gebeurtenissen worden uitbundig beschreven. Persoonlijk vond ik het verhaal iets te traag, ik was pas ver over de helft totdat er pas echt wat gebeurde. Wat ik wel heel erg tof vond, is dat er per hoofdstuk een soort weetje over bijen in staat, zo leer je als lezer ook nog wat over het vak als imker.

 

Ik had nog niets van deze schrijfster gelezen, de onderwerpen die ze naar voren laat komen en weet de omschrijven spreken me echt aan en ze weet het ook prachtig te verwoorden. Ik ben daarom ook zeker benieuwd naar andere boeken die ze heeft geschreven.

 

Kortom een mooi en interessant boek. Een aanrader!

boekcover

Auteur: Eileen Garvin

Opgelet! Boek laten recenseren?

Heb jij een geweldig boek geschreven en wil je dat dit boek graag wat meer onder de aandacht komt? Dan helpen wij jou graag! Wij lezen en recenseren het boek binnen twee weken en brengen het onder de aandacht op social media. Geïnteresseerd? Laat het ons dan weten via info@blz22.nl of via 06 20066353