Het laatste huis – Catriona Ward

Lees hier mijn recensie over het boek ‘het laatste huis’ geschreven door Catriona Ward.
Ted Bannerman woont samen met zijn kat Oliva in het laatste huis aan de bosrand. Hij is nogal eenzaam, zijn dochter…

Ted Bannerman woont samen met zijn kat Oliva in het laatste huis aan de bosrand. Hij is nogal eenzaam, zijn dochter Lauren is er niet altijd. Het is er ook wat onheilspellend, met de dichtgetimmerde ramen en de spiegels die Ted heeft moeten weghalen toen hij zichzelf er niet meer recht in kon aankijken. En dan zijn er nog de vreemde geluiden op de zolder, en datgene wat er achter het huis in het bos begraven ligt. Dan krijgt de straat een nieuwe bewoonster. Eentje die bijzonder geïnteresseerd lijkt in Ted – en in een meisje dat jaren geleden in deze omgeving verdween.

‘Het laatste huis’ is het mysterieuze en unieke boek geschreven door Catriona Ward. De cover ziet er echt heel tof en horrorachtig uit en maakte mij ook direct nieuwsgierig om dit boek te gaan lezen. De schrijfstijl van Catriona is vanaf het begin echt heel erg prettig en vlot. Je vliegt door het verhaal heen. De personages worden leuk en uitgebreide beschreven.

De hoofdstukken wisselen tussen het perspectief van diverse hoofdpersonen. Zelfs vanuit het perspectief van de kat. Leuk gedaan! Wanneer je denkt te weten hoe het verhaal in elkaar zit, wordt je toch op het verkeerde been gezet en is het toch een soort van verrassing hoe alles in elkaar steekt.
Ik denk dat de gedachten achter het verhaal heel erg goed zijn, maar dat het gewoon niet helemaal goed verwoord is. Dit komt misschien omdat het soms wel een beetje te verwarrend en te vaag was. Soms had ik echt het idee van wat ben ik eigenlijk nu aan het lezen. Ik verwachtte eigenlijk een heel spannend thriller/horror verhaal. Maar een thriller zou ik het achteraf niet echt noemen.

Kortom, een prima verhaal met heftige onderwerpen, maar helaas wat verwarrend en vaag. Wel heb ik er van genoten! Het is zeker uniek verhaal.

2.5/3.0 sterren

boekcover

Auteur: Catriona Ward

Opgelet! Boek laten recenseren?

Heb jij een geweldig boek geschreven en wil je dat dit boek graag wat meer onder de aandacht komt? Dan helpen wij jou graag! Wij lezen en recenseren het boek binnen twee weken en brengen het onder de aandacht op social media. Geïnteresseerd? Laat het ons dan weten via info@blz22.nl of via 06 20066353