Het huis met de rode luiken – Marja Visscher

Lees hier de recensie over het boek ‘Het huis met de rode luiken’ geschreven door Marja Visscher. Aleida van Vlierden, dochter van een beroepsmilitair, krijgt als 19-jarige een liefdesaffaire met advocaat Herman Willem Daendels,…

Aleida van Vlierden, dochter van een beroepsmilitair, krijgt als 19-jarige een liefdesaffaire met advocaat Herman Willem Daendels, zoon uit een geslacht van stadsbestuurders. Daar hun families lijnrecht tegenover elkaar staan, wordt hun liefde verboden. Ze vlucht met hem naar Duitsland, maar al snel wordt Aleida’s liefdesgeluk verstoord. Ze krijgt spijt als ze Herman Willems ware aard leert kennen, maar wat kan ze nu doen?

‘Het huis met de rode luiken’ is een indrukwekkende historische roman geschreven door Marja Visscher. Vanaf bladzijde een wordt je meegenomen in het leven van Aleida. Bijzonder en heftig om te lezen hoe het in die periode in Nederland er aan toe ging, dit verbaasde me af en toe enigszins wel. Aleida heeft niet de beste beslissingen genomen maar ze accepteer haar manier van leven wel en ze weet hoe ze voor zichzelf moet opkomen. Erg inspirerend!

Sommige delen van het boek ging vrij veel over de feiten van de orangisten en patriotten, dit sprak mij persoonlijk wat minder aan en het boek ging in een vrij rap tempo door heel wat jaren heen. Dat had wat mij betreft soms ook wat minder snel gemogen.

Een bijzonder, heftig en inspirerend verhaal, echt de moeite waard om te lezen.

boekcover

Opgelet! Boek laten recenseren?

Heb jij een geweldig boek geschreven en wil je dat dit boek graag wat meer onder de aandacht komt? Dan helpen wij jou graag! Wij lezen en recenseren het boek binnen twee weken en brengen het onder de aandacht op social media. Geïnteresseerd? Laat het ons dan weten via info@blz22.nl of via 06 20066353