Het hotel op de rots – Mel Hartman

Lees hier mijn recensie over het boek ‘Het hotel op de rots’ geschreven door Mel Hartman. Dit boek gaat over Hella die samen met haar broertje en ouders op vakantie gaat naar Oostenrijk. Hella is een opstandige puber…

Het hotel op de rots is het eerste boek in serie ‘Het Hotel’ geschreven door Mel Hartman.
Dit boek gaat over Hella die samen met haar broertje en ouders op vakantie gaat naar Oostenrijk. Hella is een opstandige puber die maar al te graag ruzie maakt met haar moeder. Halverwege de rit naar Oostenrijk worden ze overvallen door een storm. Gelukkig komen ze het Rotshotel tegen dat vlakbij is en besluiten hier te overnachten. Wanneer ze aankomen zijn er nog twee gezinnen in het hotel gestrand. Alles lijkt normaal totdat ze willen inchecken en de receptionist zegt: het is tijd. Maar dan komt het hotel los van de grond en schiet het de lucht in. En dan zomaar opeens zijn hun ouders ook nog verdwenen. Kunnen ze samen het raadsel van het hotel oplossen en hun angsten overwinnen?

Op een van de eerste bladzijdes van het boek staat direct een korte introductie van de (hoofd)personages. Wie is wie en wat is zijn of haar leeftijd en hobby’s. Een erg leuke toevoeging voor het verhaal, zo weet de lezer al een beetje wat meer over de (hoofd)personages. Het verhaal leest vanaf de eerst bladzijde super fijn en vlot weg en is erg toegankelijk. Het verhaal was zo leuk dat ik het in één ruk uitgelezen heb.

De uitwerking van het boek vond ik erg goed gedaan. Het bevat een mooie boodschap die goed overkomt op de lezer. De kinderen worden geconfronteerd met hun eigen angsten, maar ook hoe de wereld hun ziet en hun wijst op bepaalde acties die ze hebben gedaan en daarvoor leren terugblikken over hoe iemand anders zich voelde op dat moment door hun gedrag. Ik vond dit erg goed bedacht en mooi omschreven. Ik vind het mooi hoe dit op deze manier terugkomt want vaak hebben mensen het niet eens door dat ze iets doen. Door andermans gevoelens te laten zien wordt er ook direct begrepen wat de andere kant van het verhaal is. Echt heel uniek en soms ook wel confronterend.

De prachtige cover van het boek sprak mij direct aan en het boek stond daarom ook al op mijn TBR. Ik ben echt blij dat ik dit boek heb gelezen, op naar deel twee!

Kortom; een geweldig leuk en uniek boek, vlot en fijn geschreven met een mooie boodschap en een goede uitwerking en plot. Echt een aanrader!

boekcover

Auteur: Mel Hartman
Taal: Nederlands

Opgelet! Boek laten recenseren?

Heb jij een geweldig boek geschreven en wil je dat dit boek graag wat meer onder de aandacht komt? Dan helpen wij jou graag! Wij lezen en recenseren het boek binnen twee weken en brengen het onder de aandacht op social media. Geïnteresseerd? Laat het ons dan weten via info@blz22.nl of via 06 20066353