Het grote misschien – John Green

Lees hier mijn recensie van het grote misschien van John Green.

Miles wil weg uit zijn saaie leventje, hij besluit om naar de kostschool Culver Creek te gaan en algauw maakt hij nieuwe vrienden. Op de kostschool leert hij heel veel , ook hoe hij uit z’n dak moet gaan. Bovendien vind hij het meisje Alaska Young erg leuk, Alaska drinkt veel en komt dan opeens om het leven bij een ernstig auto-ongeluk. Miles en zijn kamergenoot gaan opzoek naar de reden van haar dood.

Dit was een bijzonder boek om te lezen. Het leest erg gemakkelijk en de schrijfstijl is echt prachtig. Dit is het eerste boek van wat ik van John Green heb gelezen, maar hij is echt een enorm goeie schrijver, hij kan goed in gaan op sommige situaties en details. Ook omschrijft hij de karakters van Miles Halter , van zijn kamergenoot ( de Kolonel) en van Alaska Young erg goed. Wat dit boek wat spannender maakt was dat de hoofdstukken aftelde… ( 24 dagen ervoor… en 2 dagen ervoor… etc.) Het ongeluk van Alaska was wel een beetje te voorspellen in het begin van het boek, ze dronk en was soms niet meer zo vrolijk.

In het begin van het boek dacht ik dat Miles een meisje was. Ik kwam er pas later in het boek achter dat het een jongen was. Dit boek is echt een aanrader, ik heb dit beoordeeld met 4 van de 5 sterren.

boekcover

Opgelet! Boek laten recenseren?

Heb jij een geweldig boek geschreven en wil je dat dit boek graag wat meer onder de aandacht komt? Dan helpen wij jou graag! Wij lezen en recenseren het boek binnen twee weken en brengen het onder de aandacht op social media. Geïnteresseerd? Laat het ons dan weten via info@blz22.nl of via 06 20066353