Helemaal van slag (Rock & Flirt #2) – Kristie Raaijmakers

Lees hier mijn recensie over het boek ‘Helemaal van slag’ geschreven door Kristie Raaijmakers. Danique is dertig, muziekdocent op een middelbare school en al vijftien jaar samen met haar jeugdliefde Glenn. Prima leventje, zou je zeggen. Maar wanneer Glenn haar na…

Danique is dertig, muziekdocent op een middelbare school en al vijftien jaar samen met haar jeugdliefde Glenn. Prima leventje, zou je zeggen. Maar wanneer Glenn haar na een romantisch etentje vertelt dat hij haar grootste wens niet in vervulling kan laten gaan, staat haar hele toekomst op losse schroeven. Terwijl Danique twijfelt of ze haar relatie wil redden of haar eigen dromen na moet jagen, krijgt ze van twee leerlingen een bijzonder verzoek. Ze willen voor hun zieke klasgenootje Tess, die aan leukemie lijdt, een gastles organiseren met de Utrechtse band Misty Figures. Het dertienjarige meisje is hun grootste fan en haar vriendinnen vinden dat ze wel wat afleiding kan gebruiken. Toevallig kent Danique de mannen van Misty Figures nog van vroeger. Als drummer Johan na al die jaren weer voor haar neus staat, begrijpt ze niet dat hij haar nooit eerder is opgevallen.

Het boek ‘Helemaal van slag’ is het prachtige feelgood boek geschreven door Kristie Raaijmakers en is het tweede deel in de Rock & Flirt serie. Kristie weet de personages weer echt heel realistisch en gedetailleerd neer te zetten. Als lezer kan ik me gewoon inbeelden hoe ze er uit zien en wat voor personen het zijn. Het verhaal wordt verteld vanuit Danique, vanaf het begin leef je met haar mee, de keuzes die ze maakt, maar ook de gevoelens die ze heeft bij bepaalde situaties. Ze heeft het echt niet makkelijk, maar weet het goed te verwoorden.

Prachtig hoe Danique de leerlingen op een bijzondere manier laat omgaan met het uiten van gevoelens door middel van muziek.
Door het verhaal heen komen diverse onderwerpen aan het bod, eenzaamheid, onzekerheid, maar ook de omgang met iemand die ernstig ziek is en daarover leren praten. Ondanks de heftige onderwerpen, heb je na het lezen toch een glimlach op je gezicht. Omdat het naast deze onderwerpen ook gewoon heerlijk over de liefde gaat.

Echt in één woord, wauw! Wat een emotioneel en prachtig tweede deel is dit in de Rock & Flirt serie. Een boek dat ontroerend is maar toch op het eind een glimlach op je gezicht weet te toveren. Wat mij betreft vijf sterren. Echt 100% de moeite waard om te lezen!!

boekcover

Auteur: Kristie Raaijmakers

Opgelet! Boek laten recenseren?

Heb jij een geweldig boek geschreven en wil je dat dit boek graag wat meer onder de aandacht komt? Dan helpen wij jou graag! Wij lezen en recenseren het boek binnen twee weken en brengen het onder de aandacht op social media. Geïnteresseerd? Laat het ons dan weten via info@blz22.nl of via 06 20066353