Happyland – Chinouk Thijssen

Lees hier mijn recensie over het boek ‘Happyland’ geschreven door Chinouk Thijssen. Zevenstroom is een saai dorpje. De jeugd vind dat er wat aan gedaan moet worden en als de burgemeester aankondigt dat er een pretpark wordt geopend is iedereen dolblij….

Zevenstroom is een saai dorpje. De jeugd vind dat er wat aan gedaan moet worden en als de burgemeester aankondigt dat er een pretpark wordt geopend is iedereen dolblij. Echter hebben Bodi en zijn vrienden al snel door dat er iets niet klopt in het pretpark. De clown in het spookhuis lijkt tegen hen te praten en er gebeuren allerlei onverklaarbare dingen. Steeds meer jongeren die in het park komen verdwijnen zo maar ineens. De wildwaterbaan is de populairste attractie van het hele park, maar de vermissingen lijken met deze attractie wat te maken te hebben. Bodi gaat samen met zijn vrienden op onderzoek uit om dit mysterie zelf op te lossen. Want ja wie zou hen geloven als de waarheid over de legende van Zevenstroom zou gaan?

‘Happyland’ is het mysterieuze en griezelige verhaal geschreven door Chinouk Thijssen. Direct na het eerste hoofdstuk zat ik helemaal in het boek en heb ik het aan een stuk doorgelezen. Het verhaal is vlot en jeugdig geschreven, leuk om zo even tussendoor te lezen. Heb er echt van genoten.

De personages in het verhaal zijn erg leuk, ze zijn goed uitgewerkt en je leert ze allemaal goed genoeg kennen. Stuk voor stuk zijn ze uniek neergezet en dragen ze op hun eigen manier wat bij aan het verhaal. Er zijn wel veel personages, dit had misschien wat minder gemogen om eventuele verwarring te voorkomen.
Vooral de hoeveelheid namen die voorbij komen.

Net zoals andere boeken van Chinouk Thijssen is dit weer een zeer goed geslaagd boek. Erg leuk voor de jeugd (en ook voor volwassenen 🤭). Ze weet de spanning goed op te bouwen zodat de lezer op het puntje van de stoel zit. Het einde vond ik zeer verrassend en past goed bij het verhaal.

Kortom; een zeer mysterieus en griezelig verhaal, dat erg uniek is en leuke uitgewerkte personages heeft en met een verrassend einde. Echt een aanrader!

Bedankt voor het recensie-exemplaar!
@kluitman @chinoukthijssen

boekcover

Titel: Happyland
Auteur: Chinouk Thijssen
Uitgeverij: Kluitman
Taal: Nederlands

Opgelet! Boek laten recenseren?

Heb jij een geweldig boek geschreven en wil je dat dit boek graag wat meer onder de aandacht komt? Dan helpen wij jou graag! Wij lezen en recenseren het boek binnen twee weken en brengen het onder de aandacht op social media. Geïnteresseerd? Laat het ons dan weten via info@blz22.nl of via 06 20066353