Gloriedagen (Waldfriede #1) – Corina Bomann

Lees hier mijn recensie over het boek ‘Gloriedagen’ geschreven door Corina Bomann. Berlijn, 1919. Verpleegster Hannah gaat door een zware periode heen wanneer haar verloofde voor haar ogen bezwijkt aan oorlogswonden,..

Berlijn, 1919. Verpleegster Hannah gaat door een zware periode heen wanneer haar verloofde voor haar ogen bezwijkt aan oorlogswonden, sinds deze gebeurtenis heeft ze steeds, wanneer ze iemand met zware verwondingen ziet, last van een paniekaanval. Wanneer Dr. Louis Conradi aan Hannah vraagt of ze in zijn ziekenhuis wil komen werken en een cursus te volgen om met de nieuwste röntgenapparatuur te gaan werken, kan ze eigenlijk geen nee zeggen. Het ziekenhuis is nog wel in opbouw en ze moet samen met haar nieuwe familie flink de schouders er onder zetten om alles voor elkaar te krijgen. In een stad waar de Eerste Wereldoorlog diepe wonden heeft achtergelaten, waar de Spaanse griep heerst en armoede om zich heen grijpt, worden ze geconfronteerd met talloze problemen. Maar ze zijn vastbesloten een veilige haven te zijn voor de bewoners van hun stad.
 
Het boek ‘Gloriedagen’ is het prachtige historische eerste deel in de Waldfriede serie geschreven door Corina Bomann. In het verhaal volg je verpleegster Hannah die probeert om te gaan met haar trauma. Maar ook volg je Dr. Conradi, hij dient namelijk binnen twee jaar een winstgevend ziekenhuis neer te zetten. Met die tijdsdruk twijfelt hij of zijn droom wel realistisch is. In dit boek leer je vooral de personages kennen en de opbouw van het ziekenhuis. Ik vond dit echt heel mooi om te lezen, ik hou van verhalen waarbij je ziet dat er vriendschap wordt opgebouwd, maar ook dat er een droom vanaf nul wordt gerealiseerd in samenwerking met een heel team. Tevens vond ik het heel bijzonder dat de feiten in het boek gebaseerd zijn op het dagboek van verpleegster Hannah, die uiteindelijk dertig jaar werkzaam geweest is in het ziekenhuis Waldfriede.
 
Ik heb echt ontzettend genoten van het boek en de zeer vlotte schrijfstijl, kan niet wachten tot het tweede deel uit komt in deze serie.
boekcover

Auteur: Corina Bomann

Opgelet! Boek laten recenseren?

Heb jij een geweldig boek geschreven en wil je dat dit boek graag wat meer onder de aandacht komt? Dan helpen wij jou graag! Wij lezen en recenseren het boek binnen twee weken en brengen het onder de aandacht op social media. Geïnteresseerd? Laat het ons dan weten via info@blz22.nl of via 06 20066353