Geen weg meer terug – Roos Hanemaaijer

Lees hier mijn recensie over het boek ‘Geen weg meer terug’ geschreven door Roos Hanemaaijer. Anna is een prachtige vrouw, ze is verloofd en zwanger van haar tweede kindje. Samen met Tom lijkt het dat ze het goed voor elkaar hebben…

Anna is een prachtige vrouw, ze is verloofd en zwanger van haar tweede kindje. Samen met Tom lijkt het dat ze het goed voor elkaar hebben. Maar als ze niet meer voldoet aan de eisen van haar omgeving, valt ze door de mand. Ze wordt gedwongen om een andere weg te kiezen, maar is dat de juiste?

In dit verhaal volg je Anna in haar drang naar perfectie. Hoe ze steeds verder in de problemen komt en gedwongen wordt om het anders aan te pakken. Een verhaal waar falen noodzakelijk is en kwetsbaar zijn loont.

‘Geen weg meer terug’ is het meeslepende en indrukwekkende verhaal geschreven door Roos Hanemaaijer. Een verhaal dat deels gebaseerd is op de ervaringen van de auteur en aangevuld is met verhalen van lotgenoten. Het verhaal gaat over diverse aangrijpende en heftige onderwerpen zoals depressie, burn-out, woede, onmacht en kwetsbaar opstellen. De auteur weet dit proces, dat eigenlijk iedereen kan doormaken, krachtig te verwoorden.

De schrijfstijl is heel vlot en prettig. Je leert direct de personages kennen. Als lezer leef je echt mee met Anna en Tom. Zelf vond ik het heel erg mooi om te lezen hoe iedereen hun wilde helpen en altijd echt het beste voor hadden met ze. Zodat ze wisten dat ze er niet alleen voor stonden.

Af en toe vond ik dat het verhaal heel snel ging, het zou denk ik wel een mooie toevoeging zijn om ook wat te lezen over de goede momenten, dus het genieten van hun eerste kindje Elise, of bijvoorbeeld het trouwen. Want dat soort (goede) momenten waren er volgens mij echt wel en zou naar mijn mening ook wel echt genoemd mogen worden.

Kortom; een heftig en meeslepend verhaal dat gaat over diverse aangrijpende onderwerpen. De auteur weet het proces erg krachtig te verwoorden in een prettige en vlotte schrijfstijl.

boekcover

Auteur: Roos Hanemaaijer
Taal: Nederlands

Opgelet! Boek laten recenseren?

Heb jij een geweldig boek geschreven en wil je dat dit boek graag wat meer onder de aandacht komt? Dan helpen wij jou graag! Wij lezen en recenseren het boek binnen twee weken en brengen het onder de aandacht op social media. Geïnteresseerd? Laat het ons dan weten via info@blz22.nl of via 06 20066353