Eigenlijk helemaal niet goed – Amy Lavelle

Lees hier mijn recensie over het boek “Eigenlijk helemaal niet goed” geschreven door Amy Lavelle. Hannah is 28 jaar wanneer haar moeder een ongeluk krijgt en met spoed naar het ziekenhuis wordt gebracht en nooit meer wakker wordt…

Hannah is 28 jaar wanneer haar moeder een ongeluk krijgt en met spoed naar het ziekenhuis wordt gebracht en nooit meer wakker wordt. Haar eerste instinct? Haar moeder bellen. Ze probeert zich groot te houden tegenover haar emotionele instabiele vader en chaotische zusje, maar dit blijkt toch lastiger dan verwacht. Ze leert cruciale levenslessen die haar moeder haar nooit verteld heeft.

“Eigenlijk helemaal niet goed” is een luchtig humoristisch feelgood boek dat draait om verlies en rouw en is geschreven door Amy Lavelle.

In het begin moest ik erg wennen aan de opbouw, de schrijfstijl en de manier waarop Hannah zich gedraagt en uit. Maar toen ik ongeveer 1/3 van het boek had gelezen kwam ik er goed in en kon ik echt meeleven met de hoofdpersonages. Heb ook een aantal keer flink moeten lachen om de uitspraken die haar vader doet. Erg leuk! En ik vind het knap hoe de auteur weet zo’n heftig onderwerp zo luchtig naar voren te brengen. Alle hoofdstukken beginnen met de twee woorden “Hoe je..” en dan bijvoorbeeld dingen als “een zus moet zijn” of “moet fietsen”.

Bij sommige hoofdstukken denk je echt van weet je dat niet!? Los van dat was het een mooi boek om te lezen. Ik heb het boek 3 sterren gegeven omdat ik echt moeite had in het begin van het boek en dat vond ik wel jammer.

boekcover

Opgelet! Boek laten recenseren?

Heb jij een geweldig boek geschreven en wil je dat dit boek graag wat meer onder de aandacht komt? Dan helpen wij jou graag! Wij lezen en recenseren het boek binnen twee weken en brengen het onder de aandacht op social media. Geïnteresseerd? Laat het ons dan weten via info@blz22.nl of via 06 20066353