De tranenmaker – Erin Doom

Het boek ‘de tranenmaker’ geschreven door Erin Doom vertelt het verhaal van Nica, die opgroeit in een weeshuis genaamd Grave.Binnen de muren van het weeshuis worden verhalen verteld over de tranenmaker, een mysterieus figuur….

Het boek ‘de tranenmaker’ geschreven door Erin Doom vertelt het verhaal van Nica, die opgroeit in een weeshuis genaamd Grave. Binnen de muren van het weeshuis worden verhalen verteld over de tranenmaker, een mysterieus figuur die verantwoordelijk wordt geacht voor alle angsten die mensen voelen. Op haar zeventiende wordt Nica geadopteerd door Mr. en Mrs. Milligan, maar ze wordt niet alleen uit het weeshuis gehaald. Ook Rigel, een rusteloze en mysterieuze wees, wordt geadopteerd. Nica en Rigel delen een verleden vol verdriet en gebrek aan liefde, maar hun verschillende persoonlijkheden en de legende van de tranenmaker maken het moeilijk voor hen om samen te wonen. Ondanks de uitdagingen is Nica vastbesloten om haar droom te beschermen en haar angsten te overwinnen, zodat ze haar vleugels kan uitslaan als de vlinder waarnaar ze vernoemd is.

De auteur van dit boek weet op een knappe wijze diverse bijzondere onderwerpen te combineren tot een uniek en verrassend geheel. Hoewel ik moet toegeven dat ik sommige delen van het boek wat langdradig vond, las het over het algemeen vlot weg dankzij de zeer prettige schrijfstijl. De personages zijn goed uitgewerkt, waardoor ik me goed met ze kon identificeren en inleven in hun verhaal.

Een zeer boeiend verhaal en heb zeker genoten van het verhaal als een geheel maar de tiktok hype begrijp ik niet helemaal.

boekcover

Taal: Nederlands

Opgelet! Boek laten recenseren?

Heb jij een geweldig boek geschreven en wil je dat dit boek graag wat meer onder de aandacht komt? Dan helpen wij jou graag! Wij lezen en recenseren het boek binnen twee weken en brengen het onder de aandacht op social media. Geïnteresseerd? Laat het ons dan weten via info@blz22.nl of via 06 20066353