De schaduw van Vermeer – Jeroen Windmeijer

“De Schaduw van Vermeer” neemt lezers mee op een boeiende reis door de historische straten van Delft, waar een schijnbaar rustig gesprek over de beroemde schilder Johannes Vermeer een onverwachte wending neemt. Het plot ontvouwt zich met de dramatische dood van een geïnterviewde expert, gevolgd door een reeks mysterieuze inbraken in musea, waarbij zowel echte […]

“De Schaduw van Vermeer” neemt lezers mee op een boeiende reis door de historische straten van Delft, waar een schijnbaar rustig gesprek over de beroemde schilder Johannes Vermeer een onverwachte wending neemt. Het plot ontvouwt zich met de dramatische dood van een geïnterviewde expert, gevolgd door een reeks mysterieuze inbraken in musea, waarbij zowel echte schilderijen als verrassend genoeg ook vervalsingen verdwijnen.

Gedurende het verhaal wordt de Delftse geschiedenisdocent Fabian de Ligt onbedoeld meegezogen in het mysterie en ontdekt hij dat hij zelf een doelwit is. Terwijl hij de waarheid probeert te achterhalen over de verdwenen schilderijen en de raadsels rondom Vermeer, wordt hij geconfronteerd met tegenkrachten die vastbesloten zijn de waarheid in het duister te houden.

Hoewel het verhaal vlot leest en de lezer meeneemt in een wereld van kunst en geschiedenis, ontbreekt het aan spanning die je doorgaans verwacht van een thriller. Jeroen Windmeijer slaagt erin om de sfeer van Delft en de wereld van Vermeer levendig te beschrijven, maar de nadruk lijkt meer te liggen op het mysterie dan op zenuwslopende momenten.

Desondanks biedt het boek een fascinerende kijk op Vermeer en zijn werken, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor liefhebbers van geschiedenis en kunst. Als je op zoek bent naar een mysterieus verhaal met een vleugje spanning en een diepe duik in de kunstgeschiedenis, dan is “De Schaduw van Vermeer” zeker het ontdekken waard.

Bedankt voor het recensie-exemplaar!

boekcover

Taal: Nederlands

Opgelet! Boek laten recenseren?

Heb jij een geweldig boek geschreven en wil je dat dit boek graag wat meer onder de aandacht komt? Dan helpen wij jou graag! Wij lezen en recenseren het boek binnen twee weken en brengen het onder de aandacht op social media. Geïnteresseerd? Laat het ons dan weten via [email protected] of via 06 20066353