De paarse engel – Era Richmen

Lees hier mijn recensie over het boek De Paarse Engel geschreven door Era Richmen. Geheim agent Jim Matteos heeft samen met zijn vriendin Soraya een aantal maanden vrij genomen om wat zaken uit het verleden te verwerken…

Geheim agent Jim Matteos heeft samen met zijn vriendin Soraya een aantal maanden vrij genomen om wat zaken uit het verleden te verwerken. Echter komt er aan zijn verlof abrupt een eind, een beruchte drugscrimineel Jorge Herreira is ontsnapt uit de zwaarbewaakte staatsgevangenis San Quentin in San Francisco. Herreira laat bij zijn ontsnapping een boodschap achter met een datum en dreigt met een actie waarbij talloze slachtoffers zullen vallen. Met een goed uitgedacht plan weet Jim de organisatie van Herreira binnen te dringen. Echter hoe meer hij ontdekt over de organisatie en het drugsnetwerk, hoe meer hij te weten komt uit zijn eigen verleden.

De paarse engel is een spannend en uniek boek geschreven door Era Richmen. Het verhaal wordt vanuit verschillende personen verteld en heeft een erg prettige schrijfstijl. Het is in het begin wel even wennen, maar daarna lees je aan een stuk door.

Er gebeurt heel veel en het is ook steeds spannend, dit begint al direct bij bladzijde een. Ik vond het een zeer goed boek, met zeker een paar goede plottwists. Echter vond ik het wel jammer dat ik niet zo goed met de hoofdpersonen kon meeleven. Ook het einde ging wat te snel en te makkelijk naar mijn mening. Dit had wel wat uitgebreider gemogen.

Al met al zit het verhaal goed in elkaar en het leest lekker weg. Daarom geef ik het 3 sterren.

boekcover

Opgelet! Boek laten recenseren?

Heb jij een geweldig boek geschreven en wil je dat dit boek graag wat meer onder de aandacht komt? Dan helpen wij jou graag! Wij lezen en recenseren het boek binnen twee weken en brengen het onder de aandacht op social media. Geïnteresseerd? Laat het ons dan weten via info@blz22.nl of via 06 20066353