De magdalena codex – Jeroen Windmeijer & Jacob Slavenburg

Lees hier meer over het boek ‘De magdalena codex’ geschreven door Jeroen Windmeijer & Jacob Salvenburg. De magdalenacodex is het derde en laatste deel in de ‘sterke vrouwen’ triologie geschreven door Jeroen Windmeijer en Jacob Slavenburg….

De magdalenacodex is het derde en laatste deel in de ‘sterke vrouwen’ trilogie geschreven door Jeroen Windmeijer en Jacob Slavenburg. De boeken zijn geheel los van elkaar te lezen.

Het boek en de codex gaan over Maria Magdalena. Ze is een zeer krachtige en intelligente vrouw die door Jezus is genezen. Na de genezing was ze (vermoedelijk) de echtgenote van Jezus en heeft hem een zoon geschonken. Tevens reisde ze met hem mee en hielp bij het geven van uitleg aan volgelingen. Ze volgde en steunde hem tot aan zijn dood.

Na het vinden van deze codex breekt er een strijd uit. En alles wordt er voor gedaan om de codex in handen te krijgen en dat de geheimen hiervan niet openbaar worden gemaakt. Op deze manier zal het geloof en de kerk in een heel ander daglicht komen te staan.

 

De schrijfstijl is eigentijds maar erg prettig en toegankelijk en het leest erg makkelijk en vlot weg. Door het verhaal heen wordt er gewisseld tussen diverse personen. Op deze manier krijg je een veel breder beeld van het verhaal en de diverse verhaallijnen. De personages vind ik erg mooi neergezet.

 

Door het boek heen zijn een paar prachtige quotes voorbij gekomen. ‘Alles is mogelijk voor wie gelooft’ en ‘Ga op zoek naar de grote dingen en de kleine zullen je worden toegevoegd’. Heel sterk en mooi geformuleerd.

 

De verwachtingen die ik van te voren had klopte deels. Ik het verwacht dat het boek informatief zou zijn en dat ik meer te weten zou komen over Maria Magdalena. Dat was tot op een zekere hoogte ook wel zo, maar toch bleef het voor mij iets te oppervlakkig. Tevens had ik verwacht dat het boek veel spannender zou zijn.

boekcover

Auteur: Jacob Slavenburg
Auteur: Jeroen Windmeijer

Opgelet! Boek laten recenseren?

Heb jij een geweldig boek geschreven en wil je dat dit boek graag wat meer onder de aandacht komt? Dan helpen wij jou graag! Wij lezen en recenseren het boek binnen twee weken en brengen het onder de aandacht op social media. Geïnteresseerd? Laat het ons dan weten via info@blz22.nl of via 06 20066353