De koperen vuist (Magisterium #2) – Holly Black & Cassandra Clare

Lees hier mijn recensie over het boek De Koperen Vuist. De zomervakantie van Callum is niet zoals die van alle andere kinderen. Hij heeft het vermoede dat zijn vader, Alastair kwade bedoelingen heeft met zijn wolf Brutus…

De zomervakantie van Callum is niet zoals die van alle andere kinderen. Hij heeft het vermoede dat zijn vader, Alastair kwade bedoelingen heeft met zijn wolf Brutus. Wanneer Callum ontdekt dat zijn vader Brutus wil vernietigen vlucht hij naar Tamara toe. Tamara is een van zijn vrienden op het Magisterium. Hij blijft daar de rest van de zomer en gaan daarna met zijn allen terug naar school.

Het blijkt dat De Alkahest (een koperen handschoen) is gestolen. Deze handschoen kan magie van een tovenaar wegnemen en is daarom onwijs gevaarlijk. De vader van Callum wordt er van verdacht dat hij de Alkahest gestolen heeft en er worden mensen achter hem aangestuurd om met hem af te rekenen. Call kan dit niet aan zien en gaat samen met Aaron en Tamara op zoek naar zijn vader, maar komen gevaarlijke vijanden tegen en ook komt de waarheid naar boven.

De koperen vuist is het tweede deel van de Magisterium serie. Een serie geschreven door Holly Black & Cassandra Clare. Het boek is heel vlot en fijn geschreven en het verhaal houdt je van begin tot eind in zijn greep. Halverwege het boek ergerde ik me wel een beetje aan Jasper, hij ging mee met de zoektocht naar de vader van Callum. Maar zat constant te zeuren om alles en daardoor was er gelijk weer een discussie/ruzie, dat vond ik persoonlijk wel wat minder. Ik ben wel heel erg benieuwd naar het derde deel uit deze serie en ga deze dan ook snel kopen.

boekcover

Auteur: Cassandra Clare
Auteur: Holly Black

Opgelet! Boek laten recenseren?

Heb jij een geweldig boek geschreven en wil je dat dit boek graag wat meer onder de aandacht komt? Dan helpen wij jou graag! Wij lezen en recenseren het boek binnen twee weken en brengen het onder de aandacht op social media. Geïnteresseerd? Laat het ons dan weten via info@blz22.nl of via 06 20066353