De hulp – Freida Mcfadden

Lees hier mijn recensie over het boek ‘De hulp’ geschreven door Freida McFadden. Millie is een ex-gedetineerde, dakloos en is dringend op zoek naar een baan. Helaas heeft ze moeite met iets vinden door haar ontbrekende werkervaring….

Millie is een ex-gedetineerde, dakloos en is dringend op zoek naar een baan. Helaas heeft ze moeite met iets vinden door haar ontbrekende werkervaring. Dan ontmoet ze de Winchesters en ze willen graag dat ze bij hun komt werken. Dit lijkt haar laatste kans om opnieuw te beginnen. Ze maakt elke dag van top tot teen het huis schoon. Ze haalt hun dochter van school en kookt heerlijke maaltijden. Echter maakt Nina er steeds vaker een zooitje van, alleen maar om te zien hoe Millie het weer opruimt. Haar man Andrew lijkt steeds meer gebroken te zijn door de acties van zijn vrouw. En al snel komt ze er achter dat niet alles is wat het lijkt. Ook weten de Winchesters niet waar zij toe in staat is…

‘De hulp’ is het eerste boek in de housemaid serie en is geschreven door Freida McFadden. Dit is voor mij het eerste boek wat ik van deze schrijfster heb gelezen, maar echt wow wat een goed boek. Vanaf de eerste bladzijde trok het mij mee en heb het in één ruk uitgelezen, het blijft tot de laatste bladzijde spannend. Ook vond ik de schrijfstijl echt heel erg prettig en toegankelijk.

Het verhaal is opgedeeld in meerdere delen. Het eerst deel wordt vanuit Millie geschreven, ze is ex-gedetineerde en is de huishulp van Nina en Andrew. Ze had moeite met het vinden van een baan, maar gelukkig kon ze bij hun terecht, echter hoe langer Millie daar rondloopt hoe vreemder Nina gaat doen.

Het laatste deel wordt geschreven vanuit Nina, zo zie je ook de andere kant van het verhaal. Dit vond ik wel heel erg tof gedaan. Je wordt zo op het verkeerde been gezet en dat maakt het boek naar mijn mening echt heel erg sterk en goed.

Een heel bijzonder boek om te lezen, ondanks dat ik het boek al een tijdje uit heb, moest ik het toch even verwerken. Kan niet wachten om het vervolg te gaan lezen. Echt een aanrader!

boekcover

Auteur: Freida Mcfadden

Opgelet! Boek laten recenseren?

Heb jij een geweldig boek geschreven en wil je dat dit boek graag wat meer onder de aandacht komt? Dan helpen wij jou graag! Wij lezen en recenseren het boek binnen twee weken en brengen het onder de aandacht op social media. Geïnteresseerd? Laat het ons dan weten via info@blz22.nl of via 06 20066353