De gorilla en de jongen – Phil Earle

Lees hier mijn recensie over het boek de gorilla en de jongen geschreven door Phil Earle. Het is oorlog en Joseph (12 jaar) moet tijdelijk bij mevrouw F gaan wonen. Mevrouw F is een norse en strenge vrouw….

Het is oorlog en Joseph (12 jaar) moet tijdelijk bij mevrouw F. gaan wonen. Mevrouw F. is een norse en strenge vrouw die niet zo dol is op kinderen. Joseph is verbaasd wanneer zij verteld dat ze de baas is van een dierentuin. De dierentuin is dan wel erg verwaarloosd, maar hij ontmoet daar wel de gorilla Adonis. Ondanks dat Adonis gevaarlijk is voelt Joseph een connectie met hem. Hij sluit vriendschap met het beest en als de weken verstrijken wordt hun band sterker. Echter doordat de bommen om hun heen vallen is er niemand meer om de kooi van Adonis te bewaken. Zal Joseph de trekker kunnen overhalen als het nodig is?

Het boek De gorilla en de jongen is geschreven door Phil Earle en speelt zich af in de tweede wereldoorlog. Het leest heel vlot weg en de spanning in het boek wordt opgebouwd van het begin tot het einde.  De hoofdstukken worden vanuit Joseph verteld, hierdoor merk je al snel met wat voor woede en gevoelens hij kampt.

Meestal ben ik niet zo van de boeken die over oorlog gaan, maar bij dit boek blijf het wel een beetje op de achtergrond. Het brengt wel naar voren wat de invloed heeft van oorlog op mensen en de omgeving en dat was bijzonder om te lezen.

Het was een heel mooi en ontroerend boek, echt de moeite waard om te lezen.

Ik geef het boek 4 sterren.

boekcover

Auteur: Phil Earle

Opgelet! Boek laten recenseren?

Heb jij een geweldig boek geschreven en wil je dat dit boek graag wat meer onder de aandacht komt? Dan helpen wij jou graag! Wij lezen en recenseren het boek binnen twee weken en brengen het onder de aandacht op social media. Geïnteresseerd? Laat het ons dan weten via info@blz22.nl of via 06 20066353