Dat soort vrienden – Meg Rosoff

Lees hier mijn recensie over het boek “Dat soort vrienden” geschreven door Meg Rosoff. De achttienjarige Beth arriveert in New York, waar ze begint aan haar stage bij een grote krant. Een appartement vol kakkerlakken en een ongeïnteresseerde huisgenoot zijn…

De achttienjarige Beth arriveert in New York, waar ze begint aan haar stage bij een grote krant. Een appartement vol kakkerlakken en een ongeïnteresseerde huisgenoot zijn niet haar grootste zorgen, want voor ze het weet raakt ze verstrikt in de levens van de andere stagiairs: de preppy Oliver, de brutale Dan en de belachelijk coole, knappe, levenslustige Edie. Tussen Edie en Beth ontstaat er een vriendschap die de rest van de wereld doet verbleken. Maar met de zich almaar opeenstapelende leugens komt deze tot een heftig keerpunt. Dit roept de vraag op: wie heeft er nog vijanden nodig met dit soort vrienden?

Het boek “Dat soort vrienden” is geschreven door Meg Rosoff. Zelf was ik nog niet bekend met deze auteur, dit is het het eerste boek wat ik van haar lees en het is me zeker niet tegengevallen.

Het boek leest erg vlot, maar dat komt ook omdat het boek maar 200 pagina’s had. De schrijfstijl is erg prettig mede door de korte hoofdstukken. De hoofdstukken worden geschreven vanuit Beth en vanaf het begin leef je met haar mee.

Het einde vond ik persoonlijk allemaal wat snel gaan, had wat uitgebreider mogen zijn. Ik geef het boek 3 sterren.

boekcover

Opgelet! Boek laten recenseren?

Heb jij een geweldig boek geschreven en wil je dat dit boek graag wat meer onder de aandacht komt? Dan helpen wij jou graag! Wij lezen en recenseren het boek binnen twee weken en brengen het onder de aandacht op social media. Geïnteresseerd? Laat het ons dan weten via info@blz22.nl of via 06 20066353