Boerenkool met Rijst – Annette E. Baylé

Lees hier mijn recensie over het boek ‘Boerenkool met rijst’. ‘Boerenkool met Rijst’ is geschreven door Annette E. Baylé, speelt zich af in het Caribisch gebied en is een ode aan de voorouders die tot de slavenstand behoorden…

‘Boerenkool met Rijst’ is geschreven door Annette E. Baylé, speelt zich af in het Caribisch gebied en is een ode aan de voorouders die tot de slavenstand behoorden.

Het verhaal draait om Elisa en haar alleenstaande moeder, wier relatie niet altijd even soepel verloopt. Wanneer Elisa besluit om wat afstand tussen hen te creëren, vertrekt ze naar een naburig eiland waar ze de persoonlijke verzorgster wordt van Juffrouw Olive, een hoogbejaarde vrouw met een fascinerende familiegeschiedenis. Olive doet Elisa het verzoek om haar verhaal op te schrijven, nu ze nog in staat is om het te vertellen. Hier begint het verhaal van ‘Boerenkool met Rijst’ te ontvouwen, met Olive die vertelt over haar tot slaafgemaakte voorouders en de afkomst van haar grote liefde.

Het bijzondere aan dit boek is de manier waarop het tussen meerdere tijdlijnen, 2004 en 1798, heen en weer springt. In het begin vond ik dit wat verwarrend, maar naarmate het verhaal zich ontvouwde, begreep ik dat dit juist een krachtig element was. Het hielp om de complexiteit van de geschiedenis en de personages te begrijpen en gaf het verhaal diepte. Tevens wist ik weinig tot niets over dit onderwerp en dit heeft mij, als lezer, ook aan het denken gezet.

Ik heb echt bewondering voor de auteur omdat ze in staat is om zulke gevoelige en moeilijke onderwerpen zoals slavernij en verkrachting weet neer te zetten. Ze weet de ernst van deze thema’s over te brengen zonder het te sensationeel te maken.

‘Boerenkool met Rijst’ is echt een uniek verhaal dat de moeite waard is om te lezen. Een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar een meeslepende roman met diepgaande thema’s en goed uitgewerkte personages.

boekcover

Taal: Nederlands

Direct bestellen

Opgelet! Boek laten recenseren?

Heb jij een geweldig boek geschreven en wil je dat dit boek graag wat meer onder de aandacht komt? Dan helpen wij jou graag! Wij lezen en recenseren het boek binnen twee weken en brengen het onder de aandacht op social media. Geïnteresseerd? Laat het ons dan weten via info@blz22.nl of via 06 20066353