Alles wat mist – Melanie Conklin

Lees hier mijn recensie over het boek “Alles wat mist” geschreven door Melanie Conklin. Als Maddy een mysterieuze jongen ontmoet in de bossen, schrikt ze zich kapot. Ze is er bijna zeker van dat dit de jongen is die al zes maanden wordt vermist…

Als Maddy een mysterieuze jongen ontmoet in de bossen, schrikt ze zich kapot. Ze is er bijna zeker van dat dit de jongen is die al zes maanden wordt vermist – Billy. Maar hij zou er ook gewoon heel veel op kunnen lijken. Omdat Maddy in het verleden heeft bewezen een nogal rijke fantasie te hebben, vermoed ze dat niemand haar zal geloven. Haar moeder niet, haar stiefvader niet en zéker niet de politie. Daarom gaat ze zelf maar op onderzoek uit. Haar beste vriendin raakt ondertussen steeds verder van haar verwijderd, de band met haar stiefvader, die nooít (maar echt nooit) haar échte vader zal vervangen wordt er niet beter op en ze weet ook niet meer zo goed wat ze voor deze mysterieuze jongen in het bos voelt.

Alles wat mist is een heftig maar luchtig verhaal geschreven door Melanie Conklin. Onderwerpen als rouwverwerking, verdriet en verlies komen aan bod. Het boek heeft een erg fijne schrijfstijl en de hoofdstukken hebben een perfecte lengte. Af en toe zit er ook wat humor verwerkt in het verhaal en dat maakt het direct wat luchtiger.

Ik vond Stan, de stiefvader van Maddy, echt heel erg leuk. De manier waarop hij met Maddy omgaat, geduldig en heel behulpzaam en de leuk uitjes die ze samen gaan doen om meer begrip voor elkaar te krijgen. Het einde was niet echt een verrassing.

boekcover

Opgelet! Boek laten recenseren?

Heb jij een geweldig boek geschreven en wil je dat dit boek graag wat meer onder de aandacht komt? Dan helpen wij jou graag! Wij lezen en recenseren het boek binnen twee weken en brengen het onder de aandacht op social media. Geïnteresseerd? Laat het ons dan weten via info@blz22.nl of via 06 20066353