Adawyth (Koninkrijk Adawyth #0.5) – Michelle Sikking

Lees hier mijn recensie over het boek ‘Adawyth’ geschreven door Michelle Sikking. Eleanor woont samen met haar moeder in het koninkrijk Adawyth. Haar moeder is al tien jaar de minnares van Koning Eduard…

Eleanor woont samen met haar moeder in het koninkrijk Adawyth. Haar moeder is al tien jaar de minnares van Koning Eduard. Hierdoor was Eleanor veel betrokken bij het paleis en vanaf dat ze al 10 jaar was bracht zo al haar dagen door met de kroonprins Eduard. Totdat de koning het gevoel kreeg dat er meer was dan alleen vriendschap en de gevoelens voor elkaar sterker werden en hij het verbood om nog met elkaar om te gaan. Eleanor ging weer terug naar haar oude huis om bij Edith te gaan wonen. Ze zag de koning en zijn kinderen alleen nog maar van een afstandje. Naarmate de jaren passeerde leek de kroonprins alleen maar arroganter en verwender te zijn geworden.

Tot op haar twintigste verjaardag, wanneer haar moeder haar komt halen voor een speciaal diner met de koning én zijn kinderen, dus ook de kroonprins. Wanneer ze kroonprins Edward weer opnieuw ontmoet twijfelt ze of hij echt zo is veranderd en of dit alles zal leiden tot een mooi leven of een nachtmerrie.

Dit heerlijke romantische verhaal is geschreven door Michelle Sikking en gaat over het koninkrijk Adawyth. Het verhaal wordt geschreven vanuit Eleanor, samen met haar beleef je de gebeurtenissen omtrent het ontdekken van (ware) liefde. Door dat alles heel beeldend en realistisch is neergezet proef je gewoon de prachtige omgevingen van het paleis en de bossen.

De personages zijn allemaal erg fijn en leuk omschreven, bij sommige had ik echter wat meer over willen lezen. Bijvoorbeeld Edith, zij is als een tweede moeder voor Eleanor, maar eigenlijk lees je vrij weinig over haar. Wellicht dat dit ook komt omdat het een vrij kort verhaal is, maar dit vond ik wel jammer. Desondanks vind ik heel knap hoe Michelle zo’n prachtig verhaal in zo weinig bladzijdes neer weet te zetten!

boekcover

Auteur: Michelle Sikking

Opgelet! Boek laten recenseren?

Heb jij een geweldig boek geschreven en wil je dat dit boek graag wat meer onder de aandacht komt? Dan helpen wij jou graag! Wij lezen en recenseren het boek binnen twee weken en brengen het onder de aandacht op social media. Geïnteresseerd? Laat het ons dan weten via info@blz22.nl of via 06 20066353