500 appjes die ik niet wil lezen – Maren Stoffels

Lees hier mijn recensie over het boek ‘500 appjes die ik niet wil lezen’ geschreven door Maren Stoffels. Op school wordt Esper vreselijk gepest – maar zo dat de meester het niet merkt. Wanneer Esper aan het einde van de dag thuiskomt, gaat het pesten gewoon door….

Op school wordt Esper vreselijk gepest – maar zo dat de meester het niet merkt. Wanneer Esper aan het einde van de dag thuiskomt, gaat het pesten gewoon door. Zijn klas maakt een groepsapp aan om foto’s en berichten over Esper te versturen. Ze laten hem geen seconde met rust – en niemand heeft het in de gaten… Wat moet je doen als het pesten onzichtbaar is, en als je telefoon verandert in een vijand vol appjes die je niet wilt lezen?

Het boek ‘500 appjes die ik niet wil lezen’ is het heftige en ontroerende boek geschreven door Maren Stoffels. Het gaat over het actuele onderwerp cyberpesten. Ik leefde heel erg mee met Esper en wilde hem eigenlijk constant advies geven en dacht steeds vertel het nou alsjeblieft aan je ouders. Dat laat zien dat kinderen heel anders omgaan met zo’n situatie.

De schrijfstijl is erg vlot en fijn geschreven. Af en toe zie je wat delen van de groepsapp. Heel leuk en toegankelijk, dat dit op deze manier gedaan is.

Het einde had wat mij betreft iets uitgebreider gemogen. Persoonlijk mis ik een beetje hoe het verder met de pestkop Fedde gaat en de vriendschap tussen Gijs en Esper die stuk is gelopen.

boekcover

Auteur: Maren Stoffels

Opgelet! Boek laten recenseren?

Heb jij een geweldig boek geschreven en wil je dat dit boek graag wat meer onder de aandacht komt? Dan helpen wij jou graag! Wij lezen en recenseren het boek binnen twee weken en brengen het onder de aandacht op social media. Geïnteresseerd? Laat het ons dan weten via info@blz22.nl of via 06 20066353