Wat de hulp weet – Freida Mcfadden

Het verhaal ‘Vreemdeling’ is een bijzonder verhaal geschreven door Maurits van Huijstee. Het verhaal gaat over de 16-jarige Joes die wordt geconfronteerd met de complexiteit van zijn identiteit en het duistere verleden van zijn vader, Omar. Als lezer voel je dat de spanning subtiel wordt opgebouwd, en de onthullingen over wat er in Syrië is gebeurd, zorgen er voor dat je alleen maar wilt doorlezen.

De auteur weet de personages levendig en authentiek neer te zetten, waardoor je je als lezer emotioneel betrokken voelt bij hun reis. De vriendschap tussen Joes en Ties voegt een warme, menselijke dimensie toe aan het verhaal, terwijl de gebeurtenissen in het dorp de harde realiteit van vooroordelen en angst onderstrepen.

Wat het boek echt bijzonder maakt, is de soepele manier waarop het zowel een spannende plot als diepere thema’s zoals migratie, identiteit en geheimen verkent.

‘Vreemdeling’ is niet alleen een boek wat vlot wegleest, maar is ook een aangrijpende reis door de complexiteit van het leven als vluchteling. Een absolute aanrader voor lezers die op zoek zijn naar een boek dat zowel ontroert als intrigeert.

‘Nadorst’ van Marly van Otterloo neemt je mee in de wereld van Liset, een trainer die haar best doet om haar deelnemers bewust te maken van de gevaren van rijden onder invloed. Deze deelnemers zijn allen eerder betrapt met alcohol op achter het stuur en vandaar dat ze de cursus moeten volgen. Echter, na een chaotische lesdag krijgt het verhaal een onverwachte wending wanneer een van haar cursisten op gewelddadige wijze om het leven komt.

De setting van het verhaal is echt een van de sterke punten in het verhaal. Het geeft de lezer een kijkje achter de schermen van een specifieke situatie, namelijk de impact van alcoholmisbruik op het verkeer. Tevens krijg je als lezer de kans om te zien hoe het er tijdens zo’n cursus aan toegaat. Het brengt een heftig, uniek en hedendaags onderwerp naar voren en laat zien hoe het verleden van mensen hen kan achtervolgen, zelfs als ze proberen hun leven te beteren.

De auteur introduceert talloze personages, wat soms verwarrend kan zijn. Maar daardoor slaagt de auteur er wel in om elk personage diepgaand te beschrijven, waardoor je als lezer uiteindelijk een goed beeld krijgt van hun achtergronden en motivaties. Voor sommige lezers zal dit in het begin wat langdradig zijn.

Wat betreft de spanning had het verhaal wellicht iets meer pit mogen hebben. Hoewel er sprake is van een mysterieus element en onverwachte gebeurtenissen, ontbreekt het soms aan de spanning die je zou verwachten bij een thriller.

Het verhaal leest erg vlot weg, waardoor je als lezer moeiteloos wordt meegesleept in de gebeurtenissen.

De kracht van het boek ligt in het karakter van Liset, die gedurende het verhaal wordt geconfronteerd met de schaduwen van haar eigen verleden. Het einde sluit goed aan bij het plot. ‘Nadorst’ biedt de lezer een unieke leeservaring vol onverwachte wendingen en persoonlijke groei.

Het boek ‘Het lied van Marina’, geschreven door Tessa D.M. Vrijmoed, neemt de lezer mee naar een episode in de geschiedenis, waarin Italië in 1943 haar alliantie met Duitsland verliest en bezet wordt. De auteur schildert een levendig beeld van de sfeerveranderingen in Castel Gandolfo en vertelt het verhaal rondom Marina Corelli, een jonge vrouw die verliefd wordt op een man uit het naburige dorp.

De kracht van het boek ligt niet alleen in de historische setting, maar vooral in de manier waarop het verhaal van Marina wordt verteld. Het is een ontroerende beschrijving van het leven van een jonge vrouw te midden van de oorlog. De schrijfstijl van de auteur is meeslepend en weet de lezer moeiteloos mee te voeren door de gebeurtenissen en emoties van de personages. De auteur slaagt erin om de spanning op te bouwen en de lezer nieuwsgierig te houden naar het lot van de personages. De liefde speelt een centrale rol in het verhaal en voegt een diepgaande emotionele laag toe aan het geheel.

De personages zijn goed uitgewerkt en voelen authentiek aan. Marina is een sterk en boeiend hoofdpersonage met wie de lezer gemakkelijk kan meevoelen. De omgeving en de tijdgeest worden prachtig weergegeven, waardoor het verhaal zich als een film voor het innerlijke oog afspeelt

‘Het lied van Marina’ is een boek dat niet alleen historisch inzicht biedt, maar ook een krachtig verhaal vertelt over liefde, veerkracht en menselijkheid te midden van de gruwelen van oorlog. Een absolute aanrader voor lezers die houden van meeslepende historische romans met diepgang.

Bedankt voor het recensie-exemplaar! 😊

‘De setarspeler’ is een prachtig verhaal geschreven door Anne van Zwieten. Het verhaal gaat over Daijri.
Daijri is een zachtaardige jongeman uit Koerdistan die naar Nederland is gevlucht vanuit Iran. Het is voor hem knap lastig om de heimwee naar zijn geboortedorp los te laten en zijn weg te vinden in Nederland, vooral als zijn grote liefde Zilan onder verdachte omstandigheden verdwijnt. Om zijn eenzaamheid en ware zelf te verbergen, gebruikt Daijri zijn bijzondere talent voor het maken van enorme houten kunstwerken. Tegelijkertijd vindt hij troost in het bespelen van de setar, een Perzische luit. Zal hij kansen herkennen en benutten? En zal hij Zilan terugvinden, evenals de vrijheid die hij in Nederland zocht? Dit verhaal, dat een vleugje waargebeurde gebeurtenissen bevat, speelt zich af in het pittoreske Leiden.

Het is een prachtig en uniek verhaal met levendige personages die echt tot leven komen. Ondanks de zware onderwerpen die aan bod komen, weet de auteur een delicate balans te bewaren, zodat het verhaal niet te zwaar wordt.

Vanaf de allereerste pagina word je meegenomen door een betoverende schrijfstijl die de emoties en ervaringen van Daijri op een indringende manier vastlegt. Het is alsof je zelf door de straten van Leiden dwaalt, terwijl je het innerlijke conflict van Daijri ervaart. Een absolute aanrader voor liefhebbers van meeslepende verhalen met een emotionele diepgang.

Bedankt voor het recensie-exemplaar!

‘Vlieg met me mee’ van Annette van Zuijlekom – De Zeeuw is een vlot geschreven boek met een boeiend verhaal. Het verhaal volgt het leven van Adam en van Sasha. Twee totaal verschillende mensen die elkaar toevallig zijn tegengekomen op de luchthaven.

Adam van Zuiderveen, piloot bij Amsterdam Airlines, alias Adam Air, bewoont een historisch pand aan de Prinsengracht en koestert een hechte vriendenkring. Zijn ongehuwde status, uniek binnen de groep, bevalt hem echter niet. Ondanks zeldzame uitjes vanwege zijn werk acht hij de kans op het vinden van ware liefde minimaal. Zijn vrienden begrijpen zijn dilemma niet, gezien zijn frequente reizen met aantrekkelijke stewardessen naar exotische bestemmingen. Adam houdt echter strikt vast aan het scheiden van werk en privé, vastbesloten om, net als zijn vader, gezagvoerder te worden zonder diens reputatie van vrouwenverslinder te erven. Het is echter lastig om stewardessen beter te leren kennen, gezien de wisselende crew op elke vlucht. Gelukkig heeft zijn vriend Charles, werkzaam op de planning, een oplossing bedacht.

Aan de andere kant is Sasha Kalani, een familiemens en stewardess, tevreden met haar werk en vriendinnen, hoewel ze de juiste levenspartner nog niet heeft gevonden. Bij het ontdekken dat Adam van Zuiderveen de copiloot zal zijn op haar volgende vlucht naar Santo Domingo, bereidt ze zich voor op een ongemakkelijke ontmoeting. Zes maanden eerder had ze namelijk een bijzondere ervaring met deze aantrekkelijke man tijdens een vlucht naar New York, en er staat nog iets tussen hen in.

De auteur weet het dilemma tussen werk en privéleven mooi uit te werken, het is ook allemaal heel herkenaar. De personages zijn allemaal erg goed en realistisch neergezet. Het verhaal leest gemakkelijk weg en heeft de juiste dosis humor en romantiek. De dynamiek tussen Adam en Sasha zorgt voor spanning, en de setting van de luchtvaart voegt een interessant element toe. Een plezierige leeservaring met een vleugje avontuur en romantiek. Echt een aanrader 🥰

‘Christopher’ van Stefan Clasener neemt de lezer mee naar het laatste decennium van de Koude Oorlog. Het verhaal volgt Christopher. Christopher is de hoofdpersoon en staat voor de harde realiteit dat al zijn inspanningen voor de toekomst in duigen zal laten vallen. Zijn ‘broeder’, hoewel geen bloedverwant, voegt een intrigerend element toe aan het verhaal. De poging tot mentale genezing van de ‘broeder’ leidt tot een epische en intercontinentale koers, met het maanlicht als katalysator voor een innerlijke strijd die naar buiten wil treden.

In het begin moest ik even inkomen, maar zodra het verhaal op gang kwam, kon ik het boek niet meer wegleggen. De auteur weet met zijn zeer fijne schrijfstijl en de mix van horror, actie, en innerlijke strijd je op het puntje van je stoel te houden. Het verhaal neemt je mee door de ogen van Christopher, maar wordt verteld vanuit de derde persoon, waardoor je als lezer een soort afstand voelt tot wat er allemaal gebeurd is.

Christopher is echt een apart, uniek personage wat het verhaal zo interessant maakt. De sterke band met Jonathan is ook geweldig weergegeven. De andere personages, inclusief de hond Tyson, zijn goed beschreven, waardoor je erg goed met ze mee kan leven.

‘Christopher’ is geen standaard verhaal, maar een verrassend en origineel fantasie verhaal met horror elementen. Ik ben heel erg benieuwd naar het tweede deel.
Echt een aanrader!

Opgelet! Boek laten recenseren?

Heb jij een geweldig boek geschreven en wil je dat dit boek graag wat meer onder de aandacht komt? Dan helpen wij jou graag! Wij lezen en recenseren het boek binnen twee weken en brengen het onder de aandacht op social media. Geïnteresseerd? Laat het ons dan weten via [email protected] of via 06 20066353